Tragedia de la Victor Babeș. Premierul Florin Cîțu cere pedepse rapide
Tragedia de la Victor Babeș. Premierul Florin Cîțu cere pedepse rapide

Tragedia de la Victor Babeș. Premierul Florin Cîțu a cerut pedepsirea rapidă a persoanelor vinovate de decesul a trei pacienți, rămași fără aer după ce unitatea de oxigen s-a defectat.

Am cerut o anchetă rapidă și transparentă, a spus prim-ministrul. „Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug în aceste momente, fug de comunicare”, a mai adăugat Cîțu.

Prima ipoteză este cea a unui accident, a explicat premierul Florin Cîțu.

„Din ce știm până acum se pare că este un accident, dar a început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru că toți vinovații pentru ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă.

Suntem într-un război cu această pandemie de un an de zile. Presiunea pe spitale este foarte mare. Presiunea pe secțiile de terapie intensivă este foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm, și de aceea am vorbit în ultima perioadă despre campania de vaccinare. Este singura soluție în acest moment, este foarte important.”

Tragedia de la Victor Babeș. Prim-ministrul spune că a ales să facă declarații în acest moment dificil pentru că nimeni altcineva nu o făcea.

„De ce am ieșit în această seară. Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug în aceste momente, fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente. Au nevoie să venim să le explicăm, de aceea l-am adus în această seară lângă mine pe domnul Arafat. Să explice exact ce s-a întâmplat, o să răspundă la întrebări, o să spună ce știm până acum.

Nu trebuie să mai fugim de comunicare. Trebuie să venim, să comunicăm transparent românilor, de fiecare dată.

În continuare vom pune resurse și vom încerca să avem mai multe paturi de terapie intensivă, așa cum am cerut acum două luni de zile, pentru că în continuare suntem în această luptă cu pandemia”.

Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla

„Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Dar ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână.

Am mai spus, a început o anchetă și mă voi asigura că această anchetă va fi una transparentă, corectă, iar cei responsabili, cei vinovați vor răspunde” a transmis Florin Cîțu luni seara, după incidentul de la Victor Babeș.

Leave a comment

Lasă un răspuns