Transportul elevilor către școală, în altă localitate, va fi decontat
Transportul elevilor către școală, în altă localitate, va fi decontat

Transportul elevilor către școală, în altă localitate, va fi decontat de Guvern, care are pe ordinea de zi o ordonanță de urgență pentru decontarea cheltuielilor de transport pe durata cursurilor școlare. Limita distanței parcurse este de 50 de metri, prevede proiectul de OUG.

Actul normativ se adresează elevilor care nu pot participa la cursuri în localitățile de domiciliu.

„Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi”, se arata în proiectul de OUG, aflat pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.

„Decontarea cheltuielilor de transport, pe baza documentelor emise de operatorii de transport rutier, pentru facilităţile de transport acordate elevilor, se asigură la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei /lună se suplimentează cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare” mai prevede actul normativ, potrivit B1TV.

De asemenea, prin excepţie de la anumite prevederi ale proiectului de act normativ, în situaţia în care sunt elevi care se deplasează de la domiciliu către unitatea de învăţământ la distanţe mai mari de 50 km şi nu locuiesc la internat sau gazdă li se decontează suma aferentă distanţei de 50 km, la care se adaugă 1 leu/km/lună, pentru distanţele ce depăşesc 50 de km.

„Operatorii de transport au obligaţia să emită documente lunare de transport, cu încadrare în tarifele maxime per kilometru/lună şi să asigure transportul elevilor” se precizează în proiectul de OUG.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.