Ucraina trebuie să pună capăt războiului până în iarnă
Ucraina trebuie să pună capăt războiului până în iarnă

Ucraina trebuie să pună capăt războiului până în iarnă, pentru a nu-i lăsa pe ruși să se instaleze bine în teritoriile ocupate, spune șeful cancelariei prezidențiale ucrainene. Andrii Iermak a afirmat că armele trimise de occidentali sunt insuficiente.

„Este foarte important pentru noi să nu intrăm în iarnă. După iarnă, când ruşii vor fi avut mai mult timp să se implanteze, cu siguranţă va fi mai dificil. Spre asta ne duc. Este foarte important pentru noi să nu le oferim această posibilitate”, a declarat Andrii Iermak pentru revista Novoie Vremia, interviu preluat de AFP și citat de Digi24.

Reafirmând că armele furnizate de aliaţii occidentali sunt insuficiente, el a spus că mizează pe ajutorul militar american facilitat de „land lease”, „legea de împrumut şi închiriere” din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, reactivată în mai de preşedintele Joe Biden pentru a sprijini Ucraina şi care urmează să intre în regim complet în august.

„Obiectivul nostru este victoria, nu ne gândim la altceva”, a declarat Andrii Iermak.

Pe de altă parte, responsabilul a subliniat că negocierile în desfăşurare cu Rusia au vizat doar deblocarea porturilor pentru exportul cerealelor ucrainene care sunt imobilizate acolo de conflict, şi nu modul de a pune capăt conflictului de exemplu.

„Aceste negocieri au loc la nivel de militari şi al Ministerului de Externe şi numai cu medierea ONU”, a spus el.

„Comunic cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, nu comunic cu ruşii”, a subliniat şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *