Ucraineni sunt deportați în Siberia, forțat, de către armata rusă, care îi trimite în regiuni îndepărtate precum Siberia. Informațiile apar în documente oficiale, care vorbesc despre exodul forțat al cetățenilor ucraineni din Lugansk și Donețk.

Oamenii sunt trimiși în Siberia, Cecenia, Orientul Îndepărtat și Caucazul de Nord, informează The Independent, citând documente oficiale de la Kremlin.

Jurnaliștii publicației britanice au obținut acces la decretul autorităților ruse privind relocarea forțată a 95.739 de locuitori ai regiunilor Donețk și Lugansk, relatează B1TV.

Ucraineni sunt deportați în Siberia, potrivit ziariștilor, decretul respectiv arată că ‘ținând cont de situația din Ucraina’, Federația Rusă ‘coordonează repartizarea‘ cetățenilor în zonele îndepărtate ale Federației Ruse’ și a cerut autorităților să „asigure primirea” a 95.739 de persoane.

În același timp, pentru ucraineni au fost alocate 11.398 de locuri, în Siberia, 7.218 în Orientul Îndepărtat și 7.023 în Caucazul de Nord. Printre regiunile în care mai sunt trimiși civilii ucrainenii se numără și Cecenia, Ingușeția și Daghestan.

Publicația Unian relatează că cei 100.000 de persoane menționate în decretul Kremlinului sunt doar o parte din civilii ucrainenii „deportați forțat”.

Potrivit comisarului Radei Supreme pentru Drepturile Omului, Liudmila Denisova, 700.000 de cetățeni ucraineni au fost trimiși de pe teritoriul regiunilor Lugansk și Donețk în Federația Rusă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *