UDMR va vota moțiunea de cenzură dacă Guvernul îşi va angaja răspunderea în parlament în privinţa alegerii primarilor în două tururi de scrutin, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor. „Asta este viața” a conchis președintele UDMR, după ce a vorbit cu premierul Orban pe marginea deciziei sale.

„Pe mine m-a sunat Ludovic Orban, am vorbit cu el înainte de a începe şedinţa de guvern. Mi-a zis ce urmează să facă, eu i-am spus că am înţeles şi i-am spus că dacă va exista posibilitatea să depunem o moţiune de cenzură, vom depune şi vom şi vota. Asta este viaţa”, a subliniat preşedintele UDMR, potrivit publicației Știri pe surse.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că poziția formațiunii pe care o conduce nu este o surpriză, pentru că nu au susținut de la început alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„După anunţul premierului, aşteptăm să vină în Parlament cu scrisoarea de angajare a răspunderii şi apoi este obligatoriu să existe o moţiune de cenzură din partea celor care nu sunt de acord nici cu procedura şi nici cu conţinutul procedurii. Noi de la bun început am spus că nimeni nu poate să ne ceară ceva care este împotriva intereselor comunităţii. Deci, noi nu am susţinut alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi am spus că vom face tot ce ne stă în putinţă prin mijloacele parlamentare de a nu schimba regulile jocului în 2020, cu câteva luni înainte de alegerile locale. De aceea, în cazul angajării, singura posibilitate să nu intre în vigoare legea este dărâmarea guvernului şi asta se poate face prin moţiune de cenzură. Din punctul nostru de vedere, va fi o moţiune de cenzură şi vom vota moţiunea de cenzură în momentul când va fi dezbătută în Parlament şi votată. Nu există nicio supărare, nu suntem în conflict cu nimeni, poziţia noastră era cunoscută şi în momentul în care am semnat acel acord de susţinere a Guvernului PNL”, a spus Kelemen Hunor.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin iar în PSD se anunță deja moțiunea de cenzură.

Kelemen Hunor a subliniat faptul că, în cazul demiterii Guvernului Orban, probabil că tot PNL va forma viitorul guvern, pentru că UDMR nu este interesată de guvernare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *