Image default
Actualitate

Ultimele pregătiri pentru un nou spital modular în București

Gabriela Firea anunță că se fac ultimele pregătiri pentru un nou spital modular în București. Este vorba despre Spitalului modular COVID din Pipera. Acesta va funcționa ca o secție externă a spitalului Victor Babeș.

“Am ales buna organizare in detrimentul raspandirii panicii. Sa nu aveti nevoie de spitale dar, daca se intampla ceva, suntem aici! Pregatiti sa venim in ajutor! Facem ultimele pregatiri pentru deschiderea Spitalului modular covid din Pipera, care va functiona ca sectie externa a Spitalului de boli infectioase Victor Babes, unde au fost vindecati cei mai multi pacienti din intreaga tara, aproape 4 000. Aici vor fi internati pacientii infectati cu Sars-cov2 cu forme usoare.”, anunță ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Spitalul modular va avea o capacitate de 500 de paturi. “Aceasta unitate medicala, construita de Primaria Capitalei, prin Trustul de cladiri metropolitane si Compania pentru consolidarea cladirilor, poate primi, la nevoie, 500 de pacienti. Deocamdata, se deschid saloane pentru aproape 400 de pacienti, restul spatiilor fiind amenajate pentru cadrele medicale si personalul auxiliar. Medicii vor fi detasati de la Spitalul Victor Babes iar asistentii si infirmierii de la cabinetele de medicina scolara.”, explică aceasta.

Primarul capitalei (PSD) consideră că le poate oferi pacienților tot confortul în acest spital modular pentru a trece mai ușor peste acest virus. “Pacientii vor beneficia de ingrijire medicala deosebita, meniu adecvat, baie in fiecare salon, tv, wi-fi etc. Sa speram ca DSP va acorda aviz de functionare cat de curand. Noi am facut toate diligentele inca de acum 2 luni. Sa fiti sanatosi! Sa fiti precauti!”, încheie edilul.

Related posts

Medic care le cerea pacienților să-și dea masca jos, anchetat la Colegiu: „Purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează”

Constantinescu Gabriel

Anul școlar 2020-2021 trebuie pregătit cu „migală” a spus premierul Ludovic Orban

Spitalele vor prelua mai mulți bolnavi după data de 15 mai, dar vor fi reguli suplimentare, spune Raed Arafat

Leave a Comment