bărbat

Un bărbat de 46 de ani din Galați a murit după ce a fost plimbat inutil de la un spital la altul, trei zile la rând, fără să primească niciun tratament. Bărbatul avea pneumonie. Era vaccinat cu schema completă și ieșise negativ la testele COVID.

Adriana Chirilă – soţia victimei: În România anului 2021 se mai moare de pneumonie? Deci unde erau medicii? Chiar toată lumea, toți medicii se ocupă numai de COVID? Și ăștia care nu au COVID îi lăsăm să moară așa cu zile?, scrie Digi 24.

Revolta văduvei vine după ce soțul ei nu a putut fi tratat în niciun spital din Galați. Bărbatul a acuzat inițial o durere în spate și a luat acasă câteva antiinflamatoare. Când a început sa facă febră, soția a sunat la 112, dar i s-a spus că salvarea poate veni abia după 2 zile. Fără să mai stea pe gânduri, au luat un taxi și au plecat la Spitalul de Urgență. Aici bărbatul a fost lăsat să aștepte 12 ore în fața spitalului, până a primit rezultatul testului pentru Covid.

Adriana Chirilă – soţia victimei: La ora 20 când l-am sunat, seara, deja avea gura încleștată, nu mai putea de frig, în condițiile în care el nu se simțea bine, făcea și febră și a stat numai afară pe bancă. I-am zis vino acasă, ce să mai stai. Ce-ți zic femeile alea de acolo, te-a văzut vreun medic? Nu!

Mihai Polinschi – medic SAJ Galaţi: Pacientul tușea, avea ceva dureri toracice, semne de impregnare virală sau bacteriană, deci o infecție.

Cu toate acestea, bărbatul a plecat acasă, iar după miezul nopții a aflat că nu are COVID. A doua zi a revenit și a fost transferat la spitalul TBC cu diagnosticul pneumonie. Medicii i-au spus că are saturația de oxigen mică, așa că l-au trimis înapoi la Spitalul Județean de Urgență.

Adriana Chirilă – soţia victimei: L-au plimbat degeaba. Au pierdut vremea. Mi-a zis că stă pe un scaun, dar se simte foarte moleșit, nu mai are puterre de nimic și că a cerut la doamnele de acolo o pastilă sau o perfuzie să-i facă și a zis că nu se poate fără știrea medicului să-i facă nimeni nimic.

Două ore a fost ținut într-un container, iar când starea i s-a agravat a fost internat la terapie intensivă. Soția a vrut să afle care este starea lui, însă a fost mustrată.

Adriana Chirilă – soţia victimei: Doamna de acolo, foarte deranjata, că am deranjat-o nu știu de la ce, mi-a zis: ce vrei dragă să îți spun, este grav, că dacă nu era grav, nu ajungea aici. Păi este grav din cauza voastră, a medicilor, care nu v-ați ocupat de el. Că dacă îi dădeați un tratament, nu era și nu se ajungea la situația la care s-a ajuns.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *