Un conflict cu spray lacrimogen s-a produs între candidații la o primărie din Prahova. În fața polițiștilor, fiecare dintre tabere dă vina pe cealaltă pentru începerea scandalului. La fel se acuză reciproc și cu privire la folosirea spray-ului lacrimogen.

Un conflict cu spray lacrimogen a avut loc joi seară în comuna Podenii Noi iar principalii protagoniști au fost primarul în funcţie al comunei Podenii Noi (PPU-SL), Mihai Alioante, şi contracandidatul său din partea PNL, Cristian Stârpici.

Scandalul s-a produs în fața căminului cultural din comună, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma inhalării gazului dintr-un spray iritant lacrimogen.

Potrivit IPJ Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi joi seară, prin apel la 112, asupra faptului că în exteriorul unei instituţii publice din localitatea Podenii Noi a avut loc un conflict verbal spontan între patru bărbaţi.

„Din cercetări a rezultat faptul că unul dintre bărbaţi a utilizat spray-ul iritant lacrimogen, motiv pentru care două dintre persoanele implicate în conflict au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, cele două persoane au fost transportate la spital, fără a necesita internare”, au transmis polițiștii, potrivit publicației Știri pe Surse.

Potrivit poliţiştilor, persoanele implicate în eveniment sunt patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani.

Cine minte și cine spune adevărul

Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei, Cristian Stârpici, a declarat că el şi alte două persoane, care sunt membri ai echipei sale de campanie, au fost atacaţi cu spray lacrimogen şi agresaţi de către membri ai echipei de campanie a primarului Mihai Alioante(PPU-SL).

Candidatul PNL Cristian Stârpici a precizat că contracandidatul său, primarul în funcție şi echipa lui de campanie se aflau la căminul cultural, unde lucrau la materiale electorale, iar în momentul în care, însoţit de alte două persoane, a mers să le ceară acestora socoteală, au fost agresaţi şi atacaţi cu spray lacrimogen.

Cel care a folosit spray-ul iritant este, potrivit candidatului PNL, chiar fiul primarului în funcţie.

Candidatul PNL spune că va depune plângere penală împotriva acestuia, dar şi împotriva fostului viceprimar al comunei, Ionel Badea, care de asemenea ar fi participat la agresiune.

Pe de altă parte, primarul Mihai Alionte a spus că împreună cu alte nouă persoane, voluntari, dar şi cu fiul său de şase ani, se afla în sediul căminului cultural unde lucrau pentru montarea mobilierului destinat unităţilor de învăţământ.

„Au venit peste noi, candidatul PNL cu încă vreo doi colegi de breaslă, au intrat peste noi, ne-au gazat cu gaze lacrimogene. Domnul consilier personal al meu, fostul viceprimar, a ieşit la ei… L-au călcat în picioare”, a spus Alionte.

Edilul a precizat că va depune și el plângere penală împotriva celor trei.

Polițiștii vor stabili cine spune adevărul și cine minte dintre cele două tabere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.