Un guvern minoritar cu UDMR este singura soluție pentru a ieși din criza politică, consideră premierul Florin Cîțu. Chiar dacă USR -PLUS își va retrage moțiunea de cenzură depusă alături de UDMR, va fi foarte greu pentru PNL să mai discute cu USR PLUS, un partid care a vrut să-și dea jos Guvernul și care l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, a spus premierul.

Guvern minoritar cu UDMR. Florin Cîțu a explicat ce se va întâmpla după trecerea termenului constituțional de 45 de zile: „voi merge cu miniștri de la PNL și UDMR. E complicat să ai o discuție cu cineva care are o contra împotriva propriului Guvern.

Eu am spus mereu că discutăm dacă își retrag moțiunea. Au o moțiune de cenzură semnată cu un partid neofascist, antivaccinist. USR cere și votul celor de la PSD și mi se spune că e normal.

Eu dacă m-aș duce să negociez pentru o majoritate în Parlament pentru a-mi trece miniștrii, mi s-ar spune că facem blat.

Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR”, a declarat premierul Florin Cîțu, joi seara, la TVR.

Cîțu le-a reproșat apoi celor din USR PLUS că-l atacă și pe președintele Iohannis. În acest context, noi discuții cu acest partid vor fi „complicate, dar nu imposibile”.

Întrebat dacă se îndreaptă către un guvern minoritar, Florin Cîțu a răspuns: „Orice soluție e pe masă”.

Totuși, prim-ministrul crede că sunt șanse mai mari de a se reveni la un guvern de coaliție decât de a se ajunge la un guvern minoritar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *