Un ordin al Ministerului Sănătății publicat cu telefoanele medicilor
Un ordin al Ministerului Sănătății publicat cu telefoanele medicilor

Un ordin al Ministerului Sănătății a fost publicat cu tot cu numerele de telefon ale unor medici, iar acest lucru constituie o încălcare a legii exploatării datelor cu caracter personal. Ordinul cu lista experților medicali a apărut pe 13 aprilie, când în funcția de ministru era ministrul demis Vlad Voiculescu.

Este o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că retrage ordinul publicat din greșeală și-l va trimite fără anexa în care apare lista cu medici.

În listă, sunt medicii care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât și la nivel județean iar datele care au fost publicate sunt numere de telefon și instituțiile în care își desfășoară activitatea, relatează Digi24.

Ordin al Ministerului Sănătății cu telefoanele medicilor. După ce ordinul a fost publicat, trei zile mai târziu, Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal. În această situație sunt peste 500 de medici.

A fost declanșată și o anchetă internă la nivelul ministerului, pentru a vedea cum s-a ajuns în această situație.

Există și o explicație în această notificare. S-a considerat că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale. Asta înseamnă că așa au fost trimise de către Colegiul medicilor, iar Ministerul Sănătății nu a făcut nicio modificare.

Acum, ministerul încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informații.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *