Un rus a fost arestat pentru spionaj și înaltă trădare în favoarea Ucrainei. Serviciul de Securitate FSB îl acuză că ar fi încercat să vândă informații clasificate către autoritățile ucrainene.

FSB susține că bărbatul ar fi încercat să contacteze, sub anonimat, serviciile speciale ale Ucrainei cu un propunerea de a transfera, în schimbul unei recompense bănești, informații care ar putea fi utilizate în detrimentul securității Federației Ruse, potrivit TASS, citat de B1TV.

Rusul bănuit de spionaj este acuzat de „înaltă trădare, în temeiul articolului 275 din Codul penal al Federației Ruse” arată sursa citată.

Serviciul Federal de Securitate a reținut un cetățean rus care locuiește în Habarovsk pentru că a încercat să transfere informații cu acces limitat către reprezentanții serviciilor speciale ale Ucrainei”, a transmis FSB.

În perioada unei operațiuni militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, având acces la informații clasificate prin natura activității sale, un rezident din Khabarovsk a aplicat anonim prin internet la serviciul special ucrainean cu un propunerea de a transfera în schimbul unei recompense bănești informații care ar putea fi utilizate în detrimentul securității Federației Ruse, inclusiv pentru comiterea de acțiuni de sabotaj”, au adăugat reprezentanți ai Serviciului de Securitate rus.

Vladimir Osechkin, un activist rus aflat în exil, crede că riscul unei lovituri din partea FSB (Serviciul Federal de Securitate) împotriva președintelui Putin crește în fiecare săptămână în care războiul din Ucraina continuă.

Un analist anonim de informații rus i-a trimis activistului scrisori în care l-a informat că ofițerii FSB arată semne de furie față de liderul de la Kremlin și sunt nemulțumiți de efectul sancțiunilor care s-au răsfrânt și asupra lor.

Totodată, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că „aproximativ 8 comandanți ruși” ar fi fost revocați din funcție de la începutul războiului din Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *