USR
USR

USR a anunțat, miercuri, că îl propune pe judecătorul Cristi Danileț pentru Curtea Constituțională, în locul lui Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul în 26 de aprilie.

Într-o postare pe Facebook, USR transmite că îl propune pe Danileț, „judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția”.

„Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională.Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția. CCR are nevoie de un judecător liber, independent și pro-european, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik.USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, se arată în postarea de pe Facebook a USR.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, luni, procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe locul actualului preşedinte, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul. De asemenea, lunile următoare urmează să mai plece din funcție alți doi judecători ai CCR, Mona Pivniceru și Daniel Morar. Numirile urmează să fie făcute de Senat și de președintele Klaus Iohannis.

Trei posturi de judecători la CCR se vacantează în luna iunie, prin terminarea mandatelor lui Valer Dorneanu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. Nominalizările trebuie făcute de Administrația Prezidențială, Camera Deputaților și Senat.

Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza unor postări pe rețelele sociale, a scris miercuri pe Facebook că nu ar spune „nu” dacă i s-ar oferi lui un loc în cadrul acestei instituții. El a fost recent exclus de CSM din magistratură din cauza conținutului pe care-l posta pe rețele de socializare, dar a atacat în instanță decizia. Două ONG-uri, dar și primarul Brașovului susțin ideea ca Danileț să fie numit judecător al Curții Constituționale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *