Viktor Medvedciuk, politicianul pro-rus considerat om de încredere al lui Vladimir Putin, a fost arestat de forțele ucrainene în timp ce încerca să părăsească teritoriul țării către Transistria, regiune de drept a Republicii Moldova ocupată de separatiștii pro-ruși.

Politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, arestat marți noapte, plănuia să fugă din Ucraina în Transnistria, au anunțat autoritățile de la Kiev.

Medvedciuk a fost arestat marți, după o operațiune specială a forțelor ucrainene. Șeful SBU spune că Medvedciuk intenționa să se întâlnească cu agenți ai FSB în Transnistria, înainte să fie escortat la Moscova, potrivit Skynews, citat de B1TV.

În schimb, însă, el a fost capturat de forțele ucrainene în drumul său spre regiunea separatistă – Transnistria.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a propus să-l dea la schimb pe Medvedciuk pentru prizonieri ucraineni aflaţi în mâinile Moscovei, a declarat că acesta a fost reţinut în momentul în care îmbrăcat în uniformă militară, încerca să iasă din ţară.

Directorul SBU, Ivan Bakanov, a menționat că Viktor Medvedciuk a fost capturat în urma unei operațiuni „fulgerătoare și periculoase”, care s-a desfășurat pe mai multe niveluri.

Le mulțumesc tuturor ofițerilor SBU și în special investigatorilor și ofițerilor de contrainformații, care, urmând instrucțiunile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-au dovedit profesionalismul și au condus o operațiune specială fulgerătoare și periculoasă, pe mai multe niveluri, pentru a-l reține pe deputatul Medvedciuk”, a detaliat șeful SBU.

Capturarea lui Viktor Medvedciuk a fost anunțată ca o mare victorie marți seară de președintele ucrainean Volodimir Zelenski și de serviciul de informații SBU.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *