Image default
Actualitate

Vaccinul anti-coronavirus de la Moderna a obținut rezultate bune în faza I de testare

Vaccinul împotriva coronavirusului produs de compania Moderna a obținut rezultatele scontate de cercetători. O dată cu încheierea fazei I de testare, acesta a acționat la fel de eficient în cazul pacienților în vârstă ca și în cazul tinerilor.

Mai exact, vaccinul produs de Moderna a generat un răspuns imun „promițător”, potrivit CNBC și Digi24.

Vaccinul a fost testat pe 10 adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani şi 10 adulţi cu vârstă de 71 de ani şi mai mari, au precizat reprezentanţii Moderna. Fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile diferenţă între ele.

Voluntarii au produs anticorpi, care sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, şi celule T, au precizat reprezentanții Moderna. În plus, anticorpii care au fost produşi au fost în număr mai mare decât cei observaţi la persoanele care şi-au revenit după COVID-19.

Vaccinul împotriva coronavirusului. Se pare că vaccinul a fost bine tolerat, nefiind raportate reacţii adverse grave. Unii pacienţi au raportat oboseală, frisoane, dureri de cap şi dureri în zona unde a fost făcută injecţia, dar majoritatea simptomelor au trecut în două zile.

Moderna este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri bazate pe așa numitul ARN mesager (ARNm). ARNm joacă un rol fundamental în biologia umană, transferând instrucţiunile care direcţionează celulele din organism în vederea producerii proteinelor, inclusiv a celor care pot preveni sau combate bolile.

Related posts

Dan Barna cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea populației și firmelor de efectele cornavirusului

Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila

Constantinescu Gabriel

BREAKING. Arafat: „Nu înseamnă că s-a terminat”. Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în România

Andrada Ionescu

Leave a Comment