Vaccinul Moderna pentru varianta Omicron. Nu ar fi eficient
Vaccinul Moderna pentru varianta Omicron. Nu ar fi eficient

Vaccinul Moderna pentru varianta Omicron. Vaccinul Moderna nu ar fi eficient împotriva noii tulpini Omicron, dar este nevoie de încă două săptămâni pentru o concluzie oficială, spune chiar șeful producătorului american de vaccinuri.

Din păcate, ar putea dura luni de zile pentru a dezvolta un nou vaccin care funcționează, a declarat Stephane Bancel, șeful producătorului american de vaccinuri Moderna pentru Financial Times, citat de către france24 preluat de B1TV.

Stephane Bancel a declarat într-un interviu publicat marți că vor fi disponibile date privind eficacitatea vaccinurilor actuale în următoarele două săptămâni, dar oamenii de știință nu sunt optimiști.

„Toți oamenii de știință cu care am vorbit… spun că „nu va fi bine””, a spus directorul Moderna.

Avertismentul lui Bancel a venit în timp ce miniștrii sănătății G7 au purtat discuții de urgență cu privire la noua variantă, care se răspândește în întreaga lume și determină națiunile să-și închidă din nou granițele sau să impună noi restricții de călătorie.

Organizația Mondială a Sănătății a considerat că riscul variantei Omicron este unul „foarte ridicat”.

Bancel a spus că cercetătorii sunt îngrijorați pentru că 32 din 50 de mutații găsite în varianta Omicron se aflau pe proteina Spike, o parte a virusului pe care vaccinurile îl folosesc pentru a întări sistemul imunitar împotriva Covid.

Moderna a spus deja că lucrează la un vaccin specific Omicron, la fel ca producătorul american de medicamente Pfizer.

Directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, a spus că compania sa ar putea livra între două miliarde și trei miliarde de doze în 2022, dar ar fi periculos să trecem întreaga producție la un vaccin specific Omicron, mai ales când sunt alte tulpini ale virusului încă în circulație.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *