Vaccinul Pfizer ar putea să fie aprobat pe 25 decembrie, iar serul anti-coronavirus de la Moderna pe 27 decembrie, a anunțat medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. În câteva zile, ar urma ca distribuirea lui să înceapă, a explicat medicul, iar cantități mai mari de vaccin vor fi produse de compania Pfizer.

Este necesară aprobarea Agenției Europene a Medicamentului iar apoi Comisia Europeană va aviza procedurile de transport. Profesorul Rafila a explicat că serul de la Pfizer – BioNTech va fi produs în cantități mai mari, comparativ cu vaccinul realizat de compania Moderna.

„Din informatiile pe care le am, primul vaccin autorizat de Agentia Europeana a Medicamentului va fi cel de la Pfizer, care a fost produs in cantitati mai mari decat vaccinul de la Moderna. Vor fi autorizate cel mai probabil pe 25, respectiv 27 decembrie, urmand sa astepte in cateva zile confirmarea Comisiei Europene ca poate pleca din depozite catre statele europene”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, la Antena 3.

Arabia Saudită a aprobat joi vaccinul anti-COVID realizat de Pfizer -BioNTech, devenind astfel a doua țară care va scoate pe piață vaccinul Pfizer, după Marea Britanie.

„Autoritatea Saudită pentru Alimente și Medicamente (SFDA) a aprobat înregistrarea vaccinului Pfizer-BioNTech Covid-19 în regatul Arabiei Saudite”, se arată într-un comunicat publicat de agenția oficială de presă saudită, citată de livemint.com. „Autoritățile sanitare din regat pot importa și utiliza vaccinul”, a adăugat aceasta.

Autoritățile de reglementare americane urmează să se întâlnească joi pentru a evalua vaccinul Pfizer-BioNTech pentru aprobarea de urgență în Statele Unite, națiunea cea mai afectată, cu peste 15 milioane de infecții cunoscute și aproape 290.000 de decese. Este probabil ca Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente să emită un avertisment alergic dacă aprobă vaccinul, în urma celui al autorităților sanitare din Marea Britanie, după ce doi lucrători din domeniul sănătății au suferit reacții și au avut nevoie de tratament.

În Regatul Unit, campania de vaccinare a început încă de marți, când serul a fost inoculat persoanelor vârstnice. O bunică în vârstă de 90 de ani a fost prima persoană căreia i-a fost administrat serul dezvoltat de compania Pfizer. Al doilea vaccinat este un britanic în vârstă de 81 de ani, care se numește William Shakespeare, potrivit presei britanice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *