Valorile PNL sunt capitalul românesc, familia și Biserica, consideră Orban
Valorile PNL sunt capitalul românesc, familia și Biserica, consideră Orban

Valorile PNL sunt capitalul românesc, familia și Biserica, consideră liderul partidului, Ludovic Orban care consideră că acestea trebuie duse mai departe, întrucât PNL este un partid „puternic ancorat în trecutul României”.

Ludovic Orban a juns la valorile PNL într-un interviu la Digi 24, luni seară, când a fost întrebat ce a vrut să spună când a declarat despre o parte din membrii USR că de multe ori dau impresia că „parcă nu s-au născut aici”.

Am relevat că sunt unii din o formațiune politică, care nu fac lucrurile pe care noi le facem. Erau unii parteneri de coaliție. Era într-un discurs la Bacau, la Conferința județeană Bacău. Am prezentat parte din viziunea doctrinară asupra Partidului Național Liberal, în care la principiile și valorile liberale, libertate, proprietate privată, competiție, egalitate de șanse ș.a.m.d., am adăugat valori creștine și valori conservatoare, familia, susținerea familiei, credința, susținerea Bisericii, a satului românesc, a tradiției. Partidul Național Liberal este un partid care este puternic ancorat în trecutul României, este un partid cu rădăcini puternice în istorie, este partidul care a modernizat România” a explicat Ludovic Orban.

Întrebat de ce a simțit nevoia să facă această declarație, Ludovic Orban a precizat: „Pentru că, după părerea mea, un Partid Național Liberal trebuie să fie continuatorul politicilor care au fost făcute de înaintașii noștri, care au pus preț pe aceste valori, capitalul românesc, familia, Biserica”.

Liderul liberalilor spune că aceste valori se regăseau și în moțiunea cu care a candidat la congresul din 2017, când a obținut mandatul de președinte al partidului.

Ele existau și în moțiunea cu care m-am prezentat la congresul din 2017. De altfel, vă aduc aminte că, deși am fost contestat la momentul respectiv, eu am votat în favoarea referendumului pentru familia tradițională”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Referitor la faptul că USR nu împărtășește aceleași valori, fostul premier a adăugat: „Sunt lucruri în care te înțelegi cu partenerii de coaliție și lucruri în care nu te înțelegi. În acele lucruri pe care ne-am înțeles și care cele mai multe dintre ele se găsesc în programul de guvernare, noi respectăm toate înțelegerile pe care le-am făcut”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.