Variola maimuței s-ar putea transmite de la om la câine
Variola maimuței s-ar putea transmite de la om la câine

Variola maimuței s-ar putea transmite de la om la câine, după ce primul caz de acest fel a apărut în Franța. Medicii analizează posibilitatea ca un câine aparținând unui cuplu de persoane infectate să se fi infectat de la aceștia, care fuseseră testați pozitiv la acest virus în luna iunie.

Persoanele care au variola maimuței ar trebui să evite contactul cu animalele de companie, spun specialiștii.

În aceste condiții, autoritățile avertizează că persoanele care au variola maimuță ar trebui să evite contactul cu animalele, inclusiv cu animalele de companie, conform Live Science, citat de B1TV.

Acesta este primul caz în care virusul a fost depistat la un câine și este prima dată când se bănuiește că un animal a contractat variola maimuței de la un om infectat.

Acesta este primul incident despre care aflăm în care există transmitere de la om la animal”, a declarat, pentru The Washington Post, Rosamund Lewis, principalul expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în variola maimuţelor.

Aceasta este o informație nouă. Nu este o informație surprinzătoare și este ceva la care ne așteptam”, a punctat el.

El a avertizat că este esențial ca oamenii să rețină că, în acest moment, nu se știe dacă un câine infectat poate transmite virusul variolei maimuței înapoi oamenilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *