Image default
Actualitate

Vasile Dâncu a fost numit președintele interimar al Consiliului Național al PSD. Ce a comentat Marcel Ciolacu

Vasile Dâncu a fost numit președintele interimar al Consiliului Național al PSD, așa cum anticipase analistul politic Cozmin Gușă. Președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a comentat modul în care a decurs revenirea lui Dâncu într-o funcție importantă.

Dacă nume grele ale social-democraților, printre care și Claudiu Manda ori Mihai Tudose, au criticat această întoarcere, Marcel Ciolacu a spus că voturile au fost aproape unanime pentru Vasile Dâncu, care a deținut mai multe funcții importante în PSD și în Guvern, mai ales în guvernarea Năstase, relatează publicația Știri pe Surse.

„E normal să fie opinii diferite, dar la vot au fost 48 de voturi pentru și unul împotrivă. Sunt ferm convins că cel mai îndreptățit este Vasile Dâncu să vorbească cu colegii mei și să lămurească. Nu sunt nemulțumiri, ci opinii. Domnul profesor e foarte bun. El e om de stânga, un profesor respectat, a fost vicepremier. Președintele Consiliului Executiv Național coordonează toate departamentele partidului. Este un motor de reformă și restructurare a partidului. ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vasile Dâncu este sociolog și deține IRES, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, care a relizat mai multe sondaje cu privire la alegeri în ultima perioadă.

Potrivit statutului partidului, Consiliul Național al PSD se constituie din următorii membri PSD: parlamentari; președinți și/sau vicepresedinți ai Consiliilor Județene Administrative; miniștri și/sau secretari de stat;
europarlamentari; primari de municipii; primari de orașe; trei primari de comune pentru fiecare județ, membri ai PSD.

Ce atribuții are Consiliul Național al PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD este ales prin vot secret de către membrii Consiliului Naţional al PSD, pentru un mandat de patru ani.

Președintele coordonează activitatea Consiliului Naţional al PSD şi are următoarele atribuţii:
a) prezidează şedinţele Consiliului Naţional;
b) coordonează activitatea departamentelor, forumurilor, ligilor, asociaţiilor constituite în cadrul partidului la nivel naţional;
c) urmăreşte respectarea hotărârilor adoptate de Consiliul Naţional;
d) primeşte, prin delegare, atribuţii din partea Preşedintelui Partidului Social Democrat;
e) îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin hotărârile Comitetului Executiv Național al PSD sau care reies din prevederile prezentului Statut.

Related posts

PSD l-a atacat pe Marcel Vela după ce ministrul de interne a invocat „diversiuni” de Paște

Constantinescu Gabriel

PSD nu votează prelungirea stării de alertă. Ce a spus Marcel Ciolacu în ședința de partid

Marcel Marineață

Mircea Azar

Leave a Comment