vasile dîncu
vasile dîncu

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vine cu precizări după ce i s-a reproșat că ar fi purtat o mască neconformă, duminică, în cadrul unei ceremonii militare.

„Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil“, a scris Vasile Dîncu, ministrul Apărării pe Facebook.

Începând de sâmbătă, 8 ianuarie, românii nu mai au voie să poarte măști textile, ci doar măști chirurgicale sau FFP2, potrivit unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Prezent duminică, la Constanţa, la ceremonia prilejuită de revenirea unei nave militare dintr-o misiune internaţională, ministrul apărării Vasile Dîncu a afișat o mască neagră din material textil. Ulterior, acesta a fost criticat pe rețelele sociale pentru masca purtată, deși legea intrase în vigoare.

„Cred că este o mască textilă, după cum arată.  Nu ştiu să vă spun ce tip de mască este, dar pare o mască textilă“, a reacţionat ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, la întrebările jurnaliştilor de la Antena3.

Mască pe modelul Dîncu Vasile Dîncu a venit astăzi cu precizări:

„Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, așa cum vedeți în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspirația de a o prezenta jurnaliștilor prezenți la ceremonie, pentru a evita discuțiile ulterioare“, a explicat ministrul apărării pe pagina sa de Facebook,  Vasile Dîncu, unde a publicat şi două fotografii care să-i susţină afirmaţiile.

„Montarea celor două măști a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenți, care mi-a propus această soluție”, a spus Vasile Dîncu.

În plus, acesta şi-a luat angajamentul că nu va mai purta o astfel de mască pe viitor, cu toate că îşi păstrează convingerea că ea se încadrează în totalitate în standardele de protecţie în vigoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *