Verificarea certificatelor verzi provenind din România și Bulgaria
Verificarea certificatelor verzi provenind din România și Bulgaria

Verificarea certificatelor verzi provenind din România și Bulgaria se realizează în prezent în Grecia, din cauza suspiciunilor de falsuri. În Bulgaria, fenomenul certificatelor verzi false este extins, mai ales pentru că vaccinarea nu se face în centre speciale, ci la medicii de familie.

Verificarea certificatelor verzi după apariția suspiciunilor în Grecia privind certificatele COVID emise în Bulgaria și România, În Bulgaria, notează publicația Skai, s-a dezvoltat o adevărată fabrică de certificate false de vaccinare și sunt destul de mulți greci, mai ales din nordul țării, care au apelat la ”serviciile” ei. Unul dintre membrii rețelei a spus că un astfel de certificat costă 300 de euro, relatează B1TV.

S-a ajuns aici deoarece în Bulgaria vaccinarea nu se realizează în centre, unde sunt implicate mai multe persoane, ci în cabinetele medicilor de familie, unde medicul e singur cu pacientul. Mulți au profitat de situație pentru a-și deschide ”afaceri” cu certificate de vaccinare.

Bulgaria și România sunt ultimele în Uniunea Europeană la rata de vaccinare anti-COVID. Deloc o coincidență, acestea sunt și țările de departe cel mai puternic lovite de valul 4 al pandemiei.

La fel ca în România, și în Bulgaria certificatul verde este obligatoriu pentru activitățile în spațiile închise.

În ambele țări s-a vorbit pe larg despre situația certificatelor false COVID. În țara noastră s-a dezvoltat și o metodă, numită „vaccinarea la chiuvetă”, în care unii medici, în schimbul unor sume de bani, emit unor oameni certificate, dar vaccinul îl aruncă în chiuvetă.

Mai multe anchete sunt în desfășurare. Una dintre anchete a fost deschisă în Prahova. Aici, din rețea făcea parte inclusiv un vechi angajat al Spitalului Județean de Urgență din Ploiești. Oameni veneau și din alte județe pentru a obține certificatul COVID fără să se vaccineze. Patru persoane se află sub control judiciar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *