Ramona Porumb – viceprimarul Sectorului 1 – a inițiat proiectul ”Grădinița pentru toți”, documentele aflându-se pe biroul Clotildei Armand, primarul sectorului, încă de la jumătatea lunii septembrie.

Mai mult, viceprimarul PNL al Sectorului 1 susține că a descoperit cel puțin două motive pentru care Clotilde Armand amână introducerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu. Preșcolarii din Sectorul 1 nu au drept de vot, iar proiectul a fost inițiat de viceprimarul liberal al sectorului, adversar politic al Clotildei Armand.

Clotilde Armand a convocat 4 ședințe de Consiliu Local, dar proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi

Ramona Porumb a declarat, pentru Gândul, că acest proiect a fost demarat încă din anul 2017, numai că anul 2022 oferă o surpriză neplăcută – este primul an în care proiectul nu a fost implementat.

Proiectul a fost demarat în anul 2017, iar acesta este primul an în care nu a fost implementat odată cu începerea anului școlar. Din acest motiv l-am depus în data de 16.09.2022, cu speranța că va fi derulat începând cu 01 octombrie. Deși, până în prezent, în această perioadă de timp, primarul a convocat 4 ședințe de Consiliu Local, nu a introdus proiectul pe nicio ordine de zi, ignorând inclusiv petiția părinților cu privire la derularea proiectului GRĂDINIȚA PENTRU TOȚI, care are astăzi 1.858 de semnături.

Proiectul se adaugă celor peste 30 de proiecte ale Consilierilor Locali ai PNL pe care primarul Sectorului 1 le ține blocate în sertar!”, precizează, Ramona Porumb, viceprimar al Sectorului 1.

”Părinții copiilor din grădinițele Sectorului 1 doresc urgentarea introducerii pe ordinea de zi a discuțiilor legate de proiectul «Grădinița pentru toți». Pentru anul școlar 2022-2023, NU avem HCL aprobat pentru acest program în grădinițe, astfel nu se pot desfășură activități în grădiniță, cursuri de engleza, dans, etc. pentru copii. Aceste activități sunt foarte importante pentru evoluția copiilor și orice săptămână pierdută este ireversibilă pentru dezvoltarea lor”

Inițiatorii petiției online

”Costul predării disciplinelor extracurriculare sunt suportate din bugetul local al  Sectorului 1”

Viceprimarul Sectorului 1 a explicat, pentru Gândul, și ce înseamnă proiectul educațional ”Grădiniţa pentru toţi”, insistând asupra faptului că este promovată ”abordarea preventivă bazată pe dezvoltarea activităților inovative, vizând întărirea abilităților de bază (vorbit/ citit/ socotit), dezvoltarea culturii personale, a respectului de sine, prin metode alternative/creative de învățare”.

Prin depășirea dezinteresului față de metodele tradiționale de educație, proiectul sporește abilitățile personale, cât și cele de limbă străină ale tuturor copiilor de vârstă preșcolară, inclusiv a celor provenind din familii cu posibilități materiale reduse.

Proiectul educațional «Grădinţa pentru toţi» vizează preşcolarii din cadrul grădiniţelor de stat de pe raza Sectorului 1. În cadrul acestui proiect educațional, preşcolarii din toate unităţile de învăţământ preuniversitar cu nivel preşcolar de pe raza Sectorului 1 vor beneficia, gratuit, de 1-2 discipline extracurriculare, astfel:

  • La grupa mică: o disciplină extracurriculară de ”Limbă străină” cu două şedinţe pe săptămână;
  • La grupele mijlocie şi mare: două discipline extracurriculare, respectiv ”Limbă străină” şi ”Dezvoltare personală”, ambele cu câte două şedinţe pe săptămână.

Totodată, ”proiectul completează curriculumul pentru educație timpurie prin dezvoltarea unor competențe cheie și crearea de noi oportunități de dezvoltare a copilului de vârstă preșcolară care să-i permită o dezvoltare armonioasă și care să-i asigure succesul educațional, integrarea socială și mobilitatea în spațiul european prin facilitarea ulterioară a învățării în ciclurile educaționale superioare educației”, a mai declarat Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1, în exclusivitate pentru Gândul.

”Vă îndemn să continuăm semnarea petiției!”

Viceprimarul Sectorului 1 a postat și pe pagina sa de socializare un mesaj în care îi readuce aminte Clotildei Armand că ține la sertar proiectul Programului ”Grădinița pentru toți”.

În același timp, Ramona Porumb i-a îndemnat pe părinți și nu numai să continue semnarea acestei petiții online.

Proiectul referitor la Programul «Grădinița pentru toți», ce a fost pe masa Primarului Sectorului 1 încă din 16 septembrie, se află pierdut în prezent în ACEL SERTAR adânc cât Groapa Marianelor. Care să fie motivul?

  • Fie pentru că preșcolarii Sectorului 1 nu au drept de vot (din acest motiv nici nu erau cuprinși pentru tichetul anticriză în valoare de 1.000 de lei – apropo, a mai auzit cineva ceva de el?).
  • Fie pentru că proiectul a fost inițiat de subsemnata – Viceprimar PNL al Sectorului 1.

Vă îndemn să continuăm semnarea petiției! Semnăturile vor fi depuse la cabinetul primarului. Oare (n.red. – Clotilde Armand) va refuza solicitarea a aproximativ 2000 de părinți?”, a notat Ramona Porumb și în mediul online.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *