putin
putin

În ciuda speculațiilor din presa italiană, care a scris, citând surse anonime, că Vladimir Putin a fost spitalizat și operat de cancer, liderul de la Kremlin a apărut luni la o reuniune cu liderii celorlalte țări din alianța militară CSTO.

Vladimir Putin a fost operat de cancer, susține ziarul italian La Stampa, citând mai multe surse care au spus că liderul de la Kremlin se luptă cu o afecțiune a sângelui, iar pentru a-i acoperi absența au fost realizate clipuri preînregistrate pentru zece zile.

Putin a spus, în cadrul declarațiilor de la începutul conferinței, transmise la televiziune, că Rusia nu are nicio problemă cu Finlanda și Suedia, dar că extinderea infrastructurii militare pe teritoriul lor va cere o reacție din partea Moscovei, în contextul în care țările nordice se apropie de aderarea la NATO, potrivit Reuters.

Vladimir Putin, vorbind la Moscova, la summitul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), condusă de Rusia, a declarat că extinderea NATO este o problemă pentru Rusia și că aceasta trebuie să analizeze cu atenție ceea ce el a spus că sunt planurile alianței militare conduse de SUA de a-și spori influența globală.

La rândul său, președintele belarus Alexander Lukașenko i-a îndemnat luni pe ceilalți membri ai alianței militare să rămână uniți și a acuzat Occidentul că vrea să prelungească conflictul din Ucraina pentru a încerca să slăbească Rusia cât mai mult posibil.

Lukașenko a declarat că „sancțiunile infernale” împotriva țării sale și a Rusiei ar fi putut fi evitate dacă CSTO ar fi vorbit pe o singură voce.

Potrivit TASS, la summit participă liderii celor șase state membre: președintele rus Vladimir Putin, premierul armean Nikol Pashinyan, președintele belarus Alexander Lukașenko, liderul kazah Kassym-Jomart Tokayev, președintele kârgâzz Sadyr Japarov și liderul tadjik Emomali Rahmon.

CSTO este o organizație de securitate post-sovietică, care reunește în prezent șase țări: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *