Un nou virus pune planeta în alertă, și ar putea fi mai periculos decât COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă pentru virusul Nipah care este atât de periculos încât 70% din cei infectați își pierd viața.

Virusul a fost localizat în Malaezia în anul 1998, dar s-a reactivat acum iar OMS a emis o alertă pentru toată planeta din cauza unui focar apărut în India.

În urmă cu 22 de ani, virusul NIV – cum este cunoscut în denumirea prescurtată s-a transmis prin consumul cărnii de porc infectată iar sute de oameni au murit. Un milion de porci au fost sacrificați pentru a evita răspândirea epidemiei.

Virusul se transmite de la liliecii de fructe arată cercetările oamenilor de știință și este extrem de puternic, pentru că peste 70% din cei infectați își pierd viața, arată publicația Știri pe Surse. Acest lucru il face de zeci de ori mai periculos decât coronavirusul.

Persoanele care contractează virusul și fac boala prezintă simptome similare gripei. Durerile corporale, care apar inițial, pot duce la inflamații ale creierului, iar apoi pacientul intră în comă, astfel că inflamarea țesutului cerebral este pericolul letal al virusului.

Publicația americană The New York Times, avertizează că, dacă virusul Nipah va migra, atunci Dubai ar fi prima destinație.

Alte cazuri au fost raportate în Bangladesh, India dar și Australia, însă, din fericire, până acum boala s-a manifestat izolat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *