Vizele pentru cetățenii ruși nu mai trebuie acordate în Uniunea Europeană
Vizele pentru cetățenii ruși nu mai trebuie acordate în Uniunea Europeană

Vizele pentru cetățenii ruși nu mai trebuie acordate în Uniunea Europeană, au cerut imperativ guvernele Estoniei și Finlandei. Acest lucru vine la doar o zi după ce Volodimir Zelenski a cerut închiderea granițelor UE pentru turiștii ruși.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este cea mai importantă sancțiune care poate fi aplicată Federației Ruse.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a reacționat violent și l-a comparat pe liderul ucrainean cu Adolf Hitler. Între timp, Franța le-a interzis rușilor să mai viziteze castelul Vincennes, o atracție turistică de la marginea Parisului.

Președintele ucrainean a declarat într-un interviu pentru Washington Post că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este cea mai importantă sancțiune care ar putea fi adoptată de Occident, pentru a-l face pe Vladimir Putin să înceteze agresiunea, relatează Digi24.

Volodimir Zelenski cere închiderea granițelor pentru ruși: Indiferent ce fel de ruși sunt, faceți în așa fel încât aceștia să plece în Rusia. Atunci vor înțelege și vor spune: „Acest război nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populație nu poate fi trasă la răspundere, nu-i așa?” Se poate. Populația a ales acest guvern și nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu strigă la el.”

Autoritățile de la Kremlin au spus că nu există nicio șansă ca poporul lui Putin să fie izolat de restul lumii.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Orice încercare de a izola rușii sau Rusia este un proces care nu are nicio perspectivă. Zelenski însuși ar trebui să înțeleagă că țările europene, care încearcă să pedepsească Rusia, deja plătesc pentru asta în mod activ. Țările plătesc facturile, cetățenii plătesc facturile. Mai devreme sau mai târziu, aceste țări vor începe să se întrebe dacă Zelenski face lucrurile corect și dacă cetățenii lor ar trebui să plătească facturile pentru mofturile lui.”

Estonia și Finlanda au cerut Uniunii Europene să nu mai acorde vize rușilor.

Opriți eliberarea de vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Zborurile dinspre Rusia sunt oprite, ceea ce înseamnă că, atunci când țările Schengen eliberează vize, vecinii Rusiei poartă povara (Finlanda, Estonia și Letonia sunt singurele puncte terestre de acces). Este timpul să punem capăt turismului din Rusia, acum”, a scris pe Twitter premierul estonian Kaja Kallas.

Finlanda, una dintre țările europene care are graniță cu Rusia, este de aceeași părere.

Sanna Marin, premierul Finlandei: „Părerea mea este că trebuie limitate (n.r: vizele). Nu este corect ca, în același timp în care Rusia duce un război de agresiune, brutal, în Europa, rușii să se poată mișca liber, să călătorească în Europa, să fie turiști.”

Liderii Uniunii Europene vor discuta subiectul vizelor pentru cetățenii ruși la următorul summit. Până atunci, Letonia este singurul stat membru care a decis să nu mai acorde, deocamdată, vize cetăţenilor ruşi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *