Steven Seagal a vizitat închisoarea de la Olenivka cu deținuți ucraineni
Steven Seagal a vizitat închisoarea de la Olenivka cu deținuți ucraineni

Steven Seagal a vizitat închisoarea de la Olenivka, unde erau închiși prizonierii ucraineni. Rușii susțin că aceasta a fost atacată cu o rachetă, tocmai de ucraineni, în timp ce ucrainenii acuză o lovitură a armatei ruse pentru a se șterge urmele torturării prizonierilor.

Propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, a anunțat vizita lui Seagal la Olenivka pe canalul său de Telegram.

Celebrului actor american i s-au arătat, printre altele, „fragmente de rachete americane, ceea ce confirmă implicarea Kievului în masacrul propriei sale armate”, a precizat propagandistul Soloviov, potrivit B1TV.

Steven Seagal este și cetățean rus din 2016. În 2018, actorul a devenit reprezentantul special al Ministerului rus de Externe pentru relațiile umanitare cu Statele Unite. În 2021, s-a alăturat partidului Just Russia – For Truth.

La 29 iulie, în urma exploziei într-un lagăr din Olenivka, aproximativ 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși, iar peste 70 au fost răniți. În total, în lagăr erau 193 de oameni, cei mai mulți dintre ei erau soldați ai regimentului ucrainean Azov.

Rusia susține că Ucraina a tras în colonie cu un sistem american HIMARS. Kievul a spus că Rusia a organizat bombardarea pentru a acoperi „urmele de tortură și execuție a prizonierilor”. La începutul lunii august, la cererea atât a Rusiei, cât și a Ucrainei, ONU a lansat o anchetă cu privire la decesele de la Olenivka.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *