Rusia spune despre Elveția că nu mai este o țară neutră și îi refuză o ofertă
Rusia spune despre Elveția că nu mai este o țară neutră și îi refuză o ofertă

Vladimir Putin provoacă Occidentul pe câmpul de luptă, în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin le-a transmis statelor occidentale care susțin Ucraina să înceîncerce doar să-i învingă pe ruși.

Declarația lui Vladimir Putin vine în contextul în care Vestul a accelerat livrarea de arme de care ucrainenii au nevoie pentru a se apăra de invadatorii ruși. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus recent că folosirea armelor occidentale începe să producă efecte pe front.

Auzim că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce putem spune? Lăsați-i să încerce!”, a spus Vladimir Putin la o întâlnire cu liderii Camerei inferioare a parlamentului rus, potrivit B1TV.

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că „nu am început încă lucruri serioase” în Ucraina. De altfel, există semne că Rusia începe să-și reeorieteze economia spre susținerea unui război de lungă durată.

Pe de altă parte, Putin a precizat că Rusia rămâne deschisă negocierilor de pace cu Ucraina. Apoi a precizat că „aceia care le refuză ar trebui să știe că, cu cât le refuză mai mult timp, cu atât mai dificil va fi pentru ei să negocieze cu noi”.

Am auzit de multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. E o tragedie pentru poporul ucrainean, dar se pare că totul merge în acest sens”, a mai spus Putin, potrivit AFP.

De altfel, și alți oficiali de la Moscova le-au dat de înțeles occidentalilor că războiul s-ar putea sfârși rapid dacă nu i-ar mai ajuta pe ucraineni, iar ei ii ar fi liberi să-și ducă în Ucraina planurile la îndeplinire.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *