Volodimir Zelenski a fost de cel puțin 12 ori în pericol de moarte, supraviețuind

Volodimir Zelenski a fost de cel puțin 12 ori în pericol de moarte, supraviețuind tuturor tentativelor de asasinat care au fost neutralizate cu ajutorul CIA. Chiar înainte de invazia rusească, Zelenski a avut acces la informații și documente secrete ale contraspionajului american.

CIA a contribuit la prevenirea unui număr impresionant de tentative de asasinat în cazul lui Zelenski, relatează The Independent, citând cartea lui Chris Whipple, “The Fight of His Life: Inside Joe Biden’s White House”.

Potrivit Defense Romania care citează documentarul amintit, înaintea invaziei Ucrainei ordonată de Putin, șeful CIA William Burns l-a vizitat în secret pe Zelenski cu instrucțiuni clare de la președintele Biden de a furniza „detalii exacte despre conspirațiile ruse”.

De la începutul războiului, Volodimir Zelenski ar fi supraviețuit la peste 12 tentative de asasinat, dintre care cel puțin două dintre ele ar fi fost prevenite datorită informațiilor de la CIA, din timpul vizitei lui Burns la Kiev.

Această informație a fost atât de detaliată încât a ajutat forțele de securitate ale lui Zelenski să prevină două tentative la viața lui din partea Rusiei”, scrie Whipple.

Plan de rezervă pentru asasinarea lui Zelenski

Într-un interviu acordat canalului de televiziune australian Nine Network, Zelenski a confirmat, în primăvara trecută, că au fost dejucate cel puțin zece încercări de asasinat asupra lui, toate pregătite de Rusia.

Zelenski a subliniat atunci că autoritățile de la Kiev dețin un plan de rezervă în cazul uciderii sale.

Șeful statului ucrainean relata: „eram pregătiți și împărțiți – eu, premierul și președintele Parlamentului, în cazul unei eliminări a unuia sau a altuia … Am împărțit Cabinetul de Miniștrii în două părți – erau două cabinete”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *