Zborurile ieftine vor fi o amintire, spune directorul executiv al companiei Ryanair. Epoca zborurilor de zece euro a apus, pentru că nu mai pot fi oferite asemenea prețuri în condițiile scumpirii combustibilului.

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O’Leary, spune că nu va mai oferi zboruri la prețuri foarte mici din cauza scumpirii combustibilului.

„Tariful mediu al companiei aeriene va crește de la aproximativ 40 de euro anul trecut la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani”, a explicat Michael O’Leary pentru BBC, preluat de B1TV.

Însă, Michael O’Leary este de părere că oamenii vor continua să călătorească frecvent cu avionul, în ciuda creșterii prețului.

Nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani. Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine – tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro – cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani. Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț”, a anunțat O’Leary la BBC.

Pe măsură ce biletele de avion au devenit mai ieftine în ultimele decenii, numărul de zboruri a crescut, tot mai mulți oameni făcându-și vacanțele în străinătate. Companii aeriene precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air au concurat pentru a oferi servicii low-cost fără costuri suplimentare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *