spataru

Supranumit și regele asfaltului din Argeș, administratorul firmei General Trust Arges S.R.L deschide un șantier la Bascov. Un grup de firme care merg împreună la licitații vor împărți peste 2,5 milioane de euro pentru reabilitarea unui drum de 4,5km. Unul din asociați a fost acuzat și reținut.

Străzi și trotuare de peste 11 milioane de lei fără TVA

În perioada următoare un nou șantier va fi ridicat în comuna Bascov din județul Argeș. Lungimea totală a străzilor de folosință locală ce urmează a fi modernizate este de aproximativ 4,5 km.

Prin modernizarea acestora, edilii si-au propus să îmbunătățească condițiile de transport și să aducă sistemul rutier la parametrii corespunzători categoriei străzii. Ei îsi doresc să creeze condiții bune, de siguranță și confort pentru pietoni dar și pentru circulația auto.

Durata de proiectare este de 3 luni de la emiterea Ordinului de începere a serviciilor iar durata de execuție este de 15 luni.

Pentru partea carosabilă ce urmează a fi modernizate, durata normala de viată este de 15 ani, iar pentru trotuare de aproximativ 20-30 ani.

Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona străzilor, vor fi proiectate podețe tubulare. Eventualele ape pătrunse în fundația drumului vor fi evacuate prin intermediul stratului drenant continuu.

Odată cu modernizarea străzilor vor fi amenajate și spatiile verzi nou create.

Firme implicate în scandaluri și percheziții

Câștigătorii licitației sunt General Trust Argeș SRL  si HVID Consulting Group.

General Trust este condusă de omul de afaceri Cătălin Spătaru supranumit și regele asfaltului din Argeș.

Acesta a avut probleme cu legea fiind reținut pentru 24 ore după ce s-a predat ofițerilor de la Crimă Organizată. Omul de afaceri a fost acuzat că face parte dintr-o grupare infracțională care a țepuit statul român cu peste 20 de milioane de euro.

Firma afaceristului a reușit să acumuleze peste 150 de licitații din bani publici cu diferite instituții ale statului.

Firma are un profit net de peste 130 de milioane de lei si este un client fidel al contractelor  cu primăriile din județul Argeș.

HVID Consulting Group este firma care se ocupă de proiectare și este condusă de către afaceriștii Dănuț Dumitru Coveltir, Vlad-Daniel Urdăreanu și Irina-Elena Petrescu.

Firma condusă de aceștia au o cifră de afaceri de peste 2.5 milioane de lei. Printre clienții importanți se numără Consiliul Local Pitești dar și primăriile din Județul Argeș.

Firma are peste 140 de contracte din licitații publice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *