Brașov

Primăria Brașov intenționează să amenajeze 3 parcări de tip park&ride în cele mai importante zone de interes din Municipiul Brașov. Prima parcare de tip park&ride va fi construită în zona Bartolomeu și va costa peste 27 de milioane de euro. Acest tip de parcare va oferi posibilitatea persoanelor care ajung la Brașov să își lase mașina acolo, continuându-și călătoria prin oraș cu transportul public, pe jos sau cu bicicleta.

Parcarea va fi situată în dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal. Aceasta va avea un regim de înălțime pe 4 niveluri, din care două subterane și două supraterane. Suprafața parcării va fi de peste 20.000 de mp. În cadrul parcării vor fi amenajate 700 de locuri de parcare împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare sau microbuze și 54 de locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului. Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente. Peste parcare va fi amenajată o terasă circulabilă, cu spații verzi, plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei.

Valoarea totală a investiției este de 133,5 milioane de lei, cu TVA, adică 27,2 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Parcarea ar urma să fie gata în maximum 16 luni de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *