Brașov

Primăria Brașov își achiziționează un sistem centralizat pentru monitorizarea și controlul traficului în valoare de peste 7 milioane de euro. Pentru realizarea proiectului se va achiziționa un sistem pentru monitorizare și analiză video și un subsistem de prioritizare a transportului public și coorodonare rutieră. Tot în acest proiect vor fi instalate puncte fixe pentru realizarea măsurătorilor din trafic, dar şi echipamente de semaforizare sau semnalizare în sensurile giratorii.

În cadrul proiectului se vor realiza:

  • Un sistem modern, inovativ și eficient de prioritizare a transportului public.
  • Un sistem de management informatizat și automat al traficului rutier, prin sincronizarea adaptivă a automatelor de semaforizare.
  • Un sistem de informare a călătorilor în stațiile de transport public.
  • Un sistem de supraveghere video inovativă, cu funcții de tip „Analitics”.
  • Amenajarea unui centru de comandă integrat, capabil să asigure toate funcționalitățile și resursele necesare operării sistemului.

Centrul de comandă va fi direct responsabil cu managementul sistemului de trafic, al sistemului de supraveghere video, sistemului de afișare a informațiilor pentru călători și sistemului ANPR, precum și cu managementul reţelei de comunicații a sistemului. Acesta va fi operaţional non-stop. Clădirea va fi amenajată eficient din punct de vedere energetic: va utiliza un sistem de producere și evacuare a energiei termice dual, de înaltă eficiență, va fi dotată cu panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și va fi dotată cu un sistem de ventilație centralizat. Pentru implementarea proiectului vor fi achiziţionate 140 camere video şi 249 senzori trafic video, 638 de echipamente de semaforizare și semnalizare în intersecţii şi treceri de pietoni, puncte fixe şi senzori pentru realizarea măsurătorilor din trafic, în zonele aglomerate, precum şi senzori de mediu și, 979 de senzori de parcare pentru optimizarea utilizării parcărilor.

Valoarea totală a investiției este de 35,2 milioane de lei, cu TVA, adică 7,2 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Durata contractului este de 10 luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *