olguta 1 1

Peste 11 milioane de lei fără TVA au fost cheltuiți de către  Penitenciarul Craiova pentru  o noua clădire în care să stea deținuții. Aceștia vor avea parte și de o seră în care să își petreacă timpul.

Fântâni arteziene pentru deținuții din penitenciar

Administrația Națională a penitenciarelor aplică masuri de reducere a supraaglomerării și îmbunătățesc condițiile de detenție. Noi spații de cazare vor fi construite în Craiova și vor fi gata să primească persoane care sunt private de libertate.

Aceștia vor construi pentru persoanele aflate în regim de detenție un pavilion cu o  înalțime de S+P+1E+Mansarda. Acesta va fi construit dintr-un sistem constructiv de tip cadre și va avea o capacitate de 84 de locuri de cazare.

Sera vine ca și completare a construcției pentru a îmbunătăți mediul de executare a pedepselor de privare de libertate și prin construirea sa deținuții să poată munci.

Munca, educația și petrecerea timpului liber dar si respectand rutina zilnica, speră autoritatile, ca vor duce la o responsabilizare a deținuților.

Cei 84 de deținuți care vor ocupa noul penitenciar vor beneficia și de o fântână arteziană.

Firma apropiată de Olguța Vasilescu

Recon SA este firma doljeană care se va ocupa de construcția penitenciarului si este administrata de asociații Marian Petcu, George Petcu si Constantin Petcu.

Aceștia vor incasa pentru construcția viitoarei clădiri aproximativ 2.5 milioane de euro.

Marian Petcu ocupa funcția de director general în firmă. Acesta a fost sub urmărire penală pentru dare de mită și spălare de bani  în dosarul ”Fațada”, dosar în care Olguța Vasilescu era urmărită penal pentru fapte de corupție.

Firma condusă de familia Petcu are câștigate peste 120 de contracte de licitații, toate cu instituțiile subordonate Primăriei Craiova, iar cifra neta de afaceri din anul 2021 depășește cifra de 49 de milioane de lei.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *