Dumitru Coarna
Anchete

EXCLUSIV. Polițiștii cer excluderea lui Dumitru Coarnă din sindicat

Polițiștii cer excluderea lui Dumitru Coarnă din sindicat. Mai mulți polițiști s-au răsculat împotriva fostului adjunct de șef de post care s-a înscăunat peste sindicatul lor. Coarnă riscă să fie demis și exclus după ce oamenii legii au convocat Adunarea Generală.

Vor excluderea lui Dumitru Coarnă din sindicat

Peste 100 de oameni ai legii din Călărași au semnat un document prin care doresc excluderea lui Dumitru Coarnă din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Ei doresc convocarea adunării generale teritoriale Călărași, acolo unde Coarnă este președinte.

Polițiștii cer revocarea sindicalistului din funcția de șef al Biroului Teritorial Călărași și excluderea sa din SNPPC. Ei consideră că actualul președinte al sindicatului nu este compatibil cu funcția „în calitate de pensionar nu poate fi membru și nu își poate continua mandatul după trecerea în rezervă” susțin contestatarii lui Coarnă. Ei citează o decizie a magistraților într-o cauză similară.

Dumitru Coarnă Excluderea

Acuzat de politizare a sindicatului

Polițiștii îl acuză pe Coarnă că a politizat acțiunile sindicatului. Contestatarii îi reproșează președintelui SNPPC că a urmărit obținerea unor interese personale. Ei consideră că fostul adjunct de șef de post urmărește obținerea unui loc eligibil în Parlament.

Această ipoteză a fost lansată și de deputatul Pavel Popescu atunci când Coarnă a folosit sindicatul pentru a-l ataca pe Ministrul de Interne „Domnul Coarnă nu este un sindicalist. Probabil va candida pe listele PSD, e dreptul lui s-o faca. Este un om care are o agenda politica foarte bine definita. Si astazi, intr-un eveniment solemn a zis: este evenimentul perfect, cand apare si presedintele Romaniei si ministrul de Interne, ma voi duce cu o vuvuzea, sa apar pe toate posturile de televiziune, ca sa-mi fac putina notorietate, probabil ca voi candida. Asta este domnul Coarnă” a declarat politicianul.

Dumitru Coarnă nu a justificat cheltuielile sindicatului

În afară de activitatea politică, sindicaliștii îi reproșează lui Coarnă că nu a justificat sumele enorme obținute din cotizații. „Nu avem cunoștință cum a folosit președintele Coarnă Dumitru veniturile, ce cheltuieli au fost efectuate, nici execuția bugetară anuală” susțin contestatarii președintelui SNPPC.

Ei mai spun că Dumitru Coarnă nu a mai organizat alegeri și nici nu a respectat Regulamentul de Organizare și Funcționare al sindicatului.

A investit banii sindicatului într-o clădire fără autorizație

LumeaPolitica.ro a arătat într-o anchetă exclusivă faptul că Dumitru Coarnă s-a implicat într-o afacere dubioasă pe banii sindicatului. Atunci am arătat că firma SNPPC a investit 1,6 milioane de lei într-o construcție fără autorizație edificată pe terenul Bazei Olimpia din București.

Dumitru Coarna este gestionarul absolut al unor fonduri de invidiat. SNPPC a avut în 2018 venituri de 8,4 milioane de lei. Cu un an înainte, sindicatul realizase încasări de 6 milioane de lei.

Organizația sindicală a polițiștilor are și datorii totale de 7,7 milioane de lei. De asemenea, în bilanțul ultimului an regăsim și active circulante de 10 milioane de lei.

Related posts

Sindicalistul Dumitru Coarnă, atac la ministrul Marcel Vela: „Vrea să pună mâna pe SMURD și să-l privatizeze”. Reacția ministrului de interne

Constantinescu Gabriel

Sumă uriașă pierdută de polițiștii lui Dumitru Coarna

George Dumitrescu

Leave a Comment