Florin Manole, șeful PSD Sector 1, are probleme mari. Subalternul său, politicianul din duș poate produce cutremur în PSD. Alberto Caraian a ridicat un bloc în care are apartament tatăl șefului său de partid. În imobil mai locuiește consilierul fostului șef SRI George Maior și un alt politician de la Sectorul 1.

Antonio Caraian specialist în blocuri între case

Consilierul Local care a șocat opinia publică atunci când a apărut dezbrăcat la ședința transmisă on-line de Sectorul 1 are o istorie controversată. El este un dezvoltator imobiliar în sectorul în care a ales să facă politică. A fost susținut masiv de șeful său, președintele PSD Sector 1, Florin Manole.

Din datele noastre, în ultimii ani a dezvoltat niște blocuri pe străzile înghesuite oricum. În 2013, Alberto nu făcea politică la nivel înalt dar a primit autorizație să facă o construcție de două etaje și mansardă pe strada Amintirii, nr. 27.

Luna iulie a anului 2015 îl găsea pe Caraian cu o nouă autorizație de construire pe strada Simeria, nr. 9. Pe un loc de casă el înghesuia 7 apartamente într-o construcție cu numai două etaje și mansardă. Pe strada Zeletin, la numărul 16 el a primit în noiembrie 2016 autorizația de construire pentru un bloc de 5 etaje. Un an mai târziu primea autorizație să mai ridice un etaj.

6 apartamente

Bloc de 6, 9 sau 12 apartamente

În decembrie 2018, Caraian se mută pe cealaltă parte a străzii Zeletin, la numărul 9. Acolo el cere Plan de Urbanistic de Detaliu (PUD). Avea nevoie de această aprobare specială pentru că dorea să înghesuie pe 335 mp de teren un bloc de cinci etaje.

Blocul consilierului local al PSD urma să aibă 6 apartamente conform avizului dat de Primăria Sectorului 1 în decembrie 2018, 9 apartamente conform fișei de la PUD sau 12 apartamente conform descrierilor imobiliare.

În iulie 2019 lucrările la bloc încă nu începuseră, dar imobilul a crescut ca Făt Frumos. În 2020 era deja finalizat. Era anul în care Alberto Caraian a ajuns să fie desemnat de PSD drept candidat al său la un loc de consilier local. Decizia este ciudată deoarece acesta este evident că are o serie lungă de conflicte de interese fiind dezvoltator imobiliar chiar în Sectorul 1. Surse din partid susțin că dezvoltatorul a avut susținerea lui Florin Manole.

12 apartamente

Caraian vinde, Manole cumpără, Caraian candidează de la filiala lui Manole

Suspiciunile încep să apară în momentul în care analizăm lista de beneficiar ai blocului înghesuit de Caraian pe strada Zeletin. La numărul 9, printre proprietari îi găsim și pe soții Nicu și Georgeta Manole.

Inițiala tatălui la fostul deputat Florin Manole este „N”. Nu avem confirmarea sigură a faptului că cei doi sunt tată și fiu, dar surse apropiate tranzacției susțin această ipoteză. Succesiunea documentelor ne duce tot spre această variantă.

Georgeta și Nicu Manole au devenit proprietari printr-un contract încheiat la data de 19 februarie 2021. În decembrie 2020, deputatul Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1 depunea declarația de avere nr. 729/2020. El care declara un împrumut de 40.000 de euro pentru Nicu Manole.

extras nicu manole
Florin Manole declarație avere

Contactat de Lumea Politică, Florin Manole a transmis că revine cu un telefon în zece minute. Nu a mai revenit niciodată și nici nu a răspuns la întrebările transmise din redacție. La rândul său, Alberto Caraian a închis telefonul când a auzit ce vrem să-l întrebăm.

UPDATE. După publicarea materialului, secretarul de stat a revenit cu un comentariu: „Listele de la alegerile locale din 2020 au fost semnate de presedintele de atunci al PSD sector 1, primarul Dan Tudorache. Albert Caraian a candidat deci pe lista PSD inainte ca eu sa ajung presedinte al filialei, aceasta este cronologia corecta. Restul informatiilor publice pe care le cautati sunt in declaratiile mele de avere”.l a spus Manole fară să explice angajarea lui Caraian la SGG sau afacerea cu apartamentul.

Recapitulăm:

  • La finele lui octombrie 2020 Caraian devine consilier local în Sectorul 1 pe listele PSD.
  • După două luni, în decembrie 2020, șeful PSD Sector 1, Florin Manole îl împrumută pe Nicu Manole cu 40.000 de euro.
  • După alte două luni, în februarie 2021, Nicu Manole cumpără un apartament din blocul ridicat de Caraian

Alte suspiciuni rezonabile pe relația Florin Manole – Alberto Caraian

Alberto Caraian, politicianul care a votat din duș la ședința Consiliului Local al Sectorului 1 este ombilical legat de șeful său de partid. El a fost susținut să intre în consiliul local fără experiență. Susținerea a fost mare și a contracarat vocile care vorbeau în partid despre conflictul de interese.

După ce nu a mai intrat în Parlament, Florin Manole a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. El este în aparatul de lucru al vice-premierului Sorin Grindeanu.

După ce a fost numit Manole, la SGG s-a decis că este nevoie de un „specialist” în blocuri între case. Așa se face că tot în subordinea lui Grindeanu și a lui Manole a fost angajat și Alberto Caraian. Nici la SGG, nici la primărie nu am găsit un CV al tânărului politician din duș.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *