Până la 5300 de terminale Tetra vor ajunge în posesia polițiștilor sau jandarmilor în următorii patru ani. Valoarea afacerii este de peste 3 milioane de euro. Practic, o stație costă peste 500 de euro cu tot cu TVA.

Ministerul Afacerilor de Interne prin atribuirea contractului are ca și obiectiv asigurarea necesarului de mijloace de comunicații mobile operative pentru striucturile din subordine. Obiectul achiziției constă în atribuirea unui acord-cadru pentru furnizarea terminalelor portabile TETRA de dimensiuni reduse, accesorii și piese de schimb pentru acestea, care vor completa dotarea structurilor Ministerului Afacerilor de Interne cu mijloace de comunicații mobile. Durata contractului va fi de 48 de luni.

Ministerul Afacerilor de Interne prin atribuirea contractului are ca și obiectiv general asigurarea necesarului de mijloace de comunicații mobile operative pentru striucturile din subordine.

Principalul sistem care asigură comunicațiile mobile operative ale structurilor Ministerului Afacerilor de Interne este alcătuit din infrastructura asigurată pe Platforma Comună TETRA și din flota de terminale TETRA.

În ce investește Ministerul Afacerilor de Interne banii

Ministerului Afacerilor de Interne dorește achiziționarea de terminale portabile TETRA de dimensiuni reduse, între 357 si 5.310 buc. Accesorii audio standard, între 333 și 3.424 buc. Accesorii audio discrete, între 222 și 3.316 buc. Accesorii audio standard tip 2, între 13 și 612 buc. Clemă de prindere la centură pentru acumulator min.5,6Wh, între 336 și 4.753 buc. Clemă de prindere la centură pentru acumulator min. 11,2Wh, între 316 și 2.654 buc. Încărcător auto, între 339 și 4.820 buc. Cablu, software și licențe programare, între 15 și 96 buc. Încărcător de călătorie 230V AC/50Hz (piesă de schimb) între 47 și 2.598 buc. Acumulator min. 5,6Wh și capac (piesă de schimb) între 53 și 1.797 buc. Acumulator min. 11,2Wh și capac (piesă de schimb) între 46 și 2.294 buc. Antenă (piesă de schimb), între 45 și 1.003 buc. Display (piesă de schimb), între 45 și 427 buc. Tastatură (piesă de schimb) între 45 și 507 buc. Carcasă față/spate, cu toate butoanele și conectorul de accesorii (piesă de schimb), între 45 și 587 buc.

Ca parte a acordului-cadru, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și alte structuri subordonate pot comanda, pentru personalul din prima linie, noi terminale portabile TETRA de dimensiuni reduse, acesorii și piese de schimb pentru acestea.

Valoarea totală a achiziției va scoate din bugetul Ministerului Afacerilor de Interne 14,2 milioane de lei, fără TVA.

Caiet de sarcini scris pentru Motorola

Staţiile radio MXP600 Tetra au ca obiectiv îmbunătăţirea comuncării între persoanele ce lucrează în instituţiile care se ocupă cu siguranţa publică. În plus, acestea pot fi conectate la alte dispozitive smart sau soluţii. Staţia radio poate fi folosită cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe un smartphone, care permite utilizatorilor să trimită mesaje securizate. De asemenea, staţiile radio MXP600 Tetra utilizează tehnologia pentru microfon pentru a suprima zgomotul de fundal şi face posibilă actualizarea dispozitivelor de la distanţă.

Afacerea de un miliard de euro a guvernului Năstase

România folosește sistemul de codare Tetra pentru forțele de ordine din cauză că securizarea frontierei a fost realizată în perioada guvernului Năstase de compania EADS. Atunci au existat discuții referitoare la suma mare – 1 miliard de euro. Au fost controverse și datorate compatibilității TETRA cu diferite alte sisteme de codare.

În timpul guvernului Tăriceanu DNA a deschis un dosar cu privire la o eventuală mită de 60 de milioane de euro pe care EADS ar fi plătit-o pentru obținerea contractului. Dosarul a fost clasat în anul 2018.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *