Diana Șoșoacă are dosar penal după protestul antivaccinare de la Iași
Diana Șoșoacă are dosar penal după protestul antivaccinare de la Iași

Diana Șoșoacă are dosar penal după protestul antivaccinare de la Iași. Parchetul General a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor după ce senatoarea, însoțită de un grup de protestatari împotriva vaccinării, a blocat activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni, Iași.

Senatoarea Diana Șoșoacă nu poate fi însă cercetată penal, pentru că beneficiază de imunitate parlamentară, care nu poate fi ridicată decât prin vot în Parlament.

Diana Șoșoacă are dosar. Parchetul a deschis un dosar penal după evenimentele de sâmbăta trecută.

La nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică, a fost înregistrat la data de 9.09.2021 un dosar penal având obiectul la care faceți referire, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfîrșitul săptămânii trecute în comuna Răchiteni din județul Iași, aflată în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

Sâmbătă, când a avut loc protestul, nu s-a vaccinat nimeni, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi.

Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea. Ea a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care susține că e circumscripția ei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *