PSD a depus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

PSD a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu

“Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată: ‘Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor’, moţiune iniţiată de 109 deputaţi ai Partidului Social Democrat. Solicit Biroului permanent ca această solicitare să se regăsească astăzi pe ordinea de zi, să stabilim calendarul pentru dezbatere şi vot. De asemenea, sper ca, la finalul dezbaterilor, domnul Vlad Voiculescu să demisioneze şi, dacă nu are decenţa să o facă, să fie demis de urgenţă de premierul Florin Cîţu”, a afirmat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

PSD nu votează bugetul, spune Marcel Ciolacu. „Eu vreau să știu care este filozofia”

PSD nu votează bugetul pe 2021, a anunțat miercuri președintele partidului, Marcel Ciolacu. El a criticat și propunerea de tăiere a sporurilor bugetarilor, care poate crea „nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

Este un buget de austeritate, iar social democrații nu concep așa ceva vorbind de „efectul” pe care îl are asupra oamenilor.

„Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, miercuri, la RFI, citat de Digi24.

PSD nu votează bugetul pe 2021 a anunțat Marcel Ciolacu, care spune că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie făcută în urma unei reforme: „Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (…). Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor” a spus președintele PSD.

Leave a comment

Lasă un răspuns