Vicepremierul Dan Barna anunță, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a fost chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă pentru explicații în legătură cu proiectele de incluziune socială pe bani europeni gestionate înainte ca acesta să intre în politică.

„Am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, “furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului” aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, scrie Dan Barna, în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook.

În anul 2019, Rise Project prezenta într-o amplă anchetă, date și documente care arată cum proiecte sociale finanțate din fonduri europene gestionate de firma lui Dan Barna au avut același model autohton prin care banii europeni s-au scurs cătreanumite firme de casă.

Dan Barna a lăsat-o mai moale cu lupta împotriva corupției, după ce a ajuns la putere. „Nu e o problemă”

Lupta împotriva corupției a fost tema principală înainte de alegeri în campania USR, dar acum nu pare să mai fie o problemă. O arată declarațiile recente ale președintelui formațiunii, Dan Barna.

care a spus acum despre corupție că „nu e o problemă” în ceea ce privește absorbția fondurilor europene pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență, fiind mai degrabă „marginală”.

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, într-o conferință de presă desfășurată miercuri, despre rolul investițiilor în relansarea economiei și s-a arătat de părere că România nu va avea o problemă cu finanțarea din fonduri europene în următorii ani, având la dispoziție Planul Național de Redresare și Reziliență, relatează Digi24.

În acest context, vicepremierul Dan Barna a declarat că miza este capacitatea de a genera proiecte de investiții pe fiecare sector, care să fie „suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți”. „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă”, a afirmat președintele USR, într-un contrast evident cu poziția promovată de formațiunea sa pe perioada în care se afla în opoziție, respectiv motto-ul „Fără penali în funcții publice”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *