Klaus Iohannis a câștigat în instanță anularea amenzii pentru sintagma „niște penali”. Curtea de Apel Bucureşti a anulat, miercuri, amenda de 2.000 de lei primită de preşedintele Klaus Iohannis din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o declaraţie din anul 2018 în care şeful statului spunea că „nişte penali” fac o încercare „disperată” şi „jalnică” să discrediteze DNA.

Instanţa a admis acţiunea formulată de Administraţia Prezidenţială şi a anulat hotărârea CNCD din 9 mai 2018, prin care Iohannis a fost amendat, însă decizia nu este definitivă.

Klaus Iohannis a câștigat în instanță anularea amenzii pentru sintagma „niște penali”.

Klaus Iohannis scapă de amendă. „Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC Juridex Media SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Preşedintele României Klaus Iohannis prin Administraţia Prezidenţială în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi intervenienţii SC Juridex Media SRL, Răzvan Savaliuc şi Cosma Andreea. Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Pe 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Iohannis, pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul ”penali” într-o declaraţie din februarie 2018.

„Utilizarea termenului ‘penali’ de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din OG 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”, preciza atunci CNCD

Pe 15 februarie 2018, Klaus Iohannis a declarat că „nişte penali” fac o încercare „disperată” şi „jalnică” să discrediteze DNA şi a reafirmat că această instituţie şi conducerea ei „fac o treabă foarte bună”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *