Florin Cîţu a declarat, miercuri, că vaccinarea este singura soluţie în privinţa pandemiei de COVID-19 şi s-a declarat convins că Ministerul Sănătăţii va fi pregătit pentru un val patru.

„Încă din timpul valului trei şi pe partea de final a valului trei, am spus foarte clar că nu vom renunţa la capacităţile noastre pentru COVID. În acelaşi timp, am spus că vreau să avem un sistem creat prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, din sistemul non-COVID în COVID paturi în secţiile ATI”, a spus Florin Cîțu.

„Sunt sigur că Ministerul Sănătăţii a ţinut cont de ceea ce am spus atunci şi o să fie pregătit pentru valul patru”, a afirmat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.

Potrivit prim-ministrului Florin Cîțu, diferenţa faţă de valul trei al pandemiei de COVID-19 este că acum vaccinarea se poate face „oricând, oriunde”, cu orice tip de ser.

„În valul trei încă primeam doze puţine de vaccin. Este o diferenţă, aş zice eu, vitală în ceea ce priveşte lupta cu acest virus. Vaccinul este singura soluţie, avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm”, a transmis Florin Cîţu.

Florin Cîțu a subliniat că în România vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie, întrebat despre numărul din ce în ce mai mic al celor care se imunizează.

„Dvs. vă uitați la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la număr de persoane infectate. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii. Guvernul României a făcut tot! Vaccinarea nu e obligatorie în România, dar dacă suntem responsabili trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus Florin Cîțu

Florin Cîțu, deranjat că se vorbește de creșterea prețurilor

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că, într-o economie, prețurile sunt determinate de piață iar evoluția lor e determinată de cerere și ofertă.

„Şi îmi place că vorbim doar atunci când preţurile mai cresc puţin, dar nu vorbim de ele când scad”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul Florin Cîțu spune că dacă va fi modificată, ţinta de deficit asumată pentru acest an va fi corectată ”în jos”.

„Dacă o să corectăm, o să corectăm în jos ţinta de deficit, dar haideţi să vedem întâi cum arată situaţia pe fiecare minister în parte şi apoi vom veni şi cu ţinta de deficit”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă la Palatul Victoria.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *