Violeta Alexandru, președintele PNL București, care candidează pentru un nou mandat la conducerea filialei, a afirmat că îşi doreşte ca alegerile să fie „un model de bună organizare pentru Congresul din toamnă”.

În schimb, Ciprian Ciucu, candidat și el la şefia PNL Bucureşti, susține că nu poate fi de acord cu existenţa unor cabine de vot fără perdea şi filmare fixată pe cabinele de vot deoarece nu poate fi astfel asigurată confidenţialitatea votului.

La rândul său, Violeta Alexandru a transmis că le mulţumeşte tuturor celor care vor fin în sală. ”Ne angajăm să asigurăm secretul votului şi un climat civilizat”, a transmis Violeta Alexandru.

Ciucu spune că alegerile nu pot fi corecte atâta vreme „procedura de vot nu este agreată de ambele părți. Ar fi jenant și împotriva principiilor promovate de către Partidul Național Liberal!”.

„Desfășurarea votului în ordine alfabetică. Această metodă de control a votului, coroborată cu filmarea permanentă, este de neacceptat. Noi nu avem acces la camerele montate de competitori. Mai mult, această metodă înseamnă că se va vota extrem de încet, (se va vota cu viteza cea mai mică a fiecărui sector care are mai mulți delegați al căror nume începe cu fiecare literă a alfabetului)”, spune Ciucu.

Violeta Alexandru a anunțat regulile pentru congresul PNL București:

1. Vot în ordine alfabetică la nivelul tuturor delegaţilor PNL Bucureşti aşa cum s-a întâmplat în toate filialele judeţene. PNL Bucureşti este o singură organizaţie. Nu sunt alegeri pentru un sector, sunt pentru organizaţia PNL Bucureşti. Indiferent de sectorul din care fac parte, oamenii vor veni să voteze civilizat, fără aglomeraţie, în ordine alfabetică.

2. Votul fiind secret, el nu poate fi transmis către alte persoane. Prin urmare, orice tentativă de utilizare a telefonului sau a altor dispozitive în acest scop trebuie să fie descurajată.

3. Pentru asigurarea secretului votului am propus ca buletinele de vot să fie introduse în plicuri la părăsirea cabinei de vot. Votanţii se vor deplasa exclusiv către urna de vot. Nu în altă parte.

4. Măsuri stricte de protecţie în condiţii de pandemie, asigurând distanţarea între persoanele care îşi exercită dreptul de vot.

Sunt deschisă discuţiilor în continuare. Soluţia plecării de la discuţii nu este o opţiune”, a mai scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *