Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru, fostul său coleg
Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru, fostul său coleg

Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru, fostul său coleg. Ministrul sănătății nu a abordat corect lupta împotriva pandemiei de coronavirus, crede Rafila, care este propunerea PSD pentru postul de prim-ministru.

Alexandru Rafila a recunoscut că nu a mai luat legătura cu ministrul sănătății de aproximativ jumătate de an, deși la debutul pandemiei erau văzuți de cele mai multe ori lucrând împreună. Ce-i drept, Rafila face parte acum din PSD, în timp ce ministrul Tătaru a rămas în funcție în guvernul PNL.

Vizitele de lucru i-au displăcut lui Alexandru Rafila.

„Eu, cu domnul Tătaru am interacționat destul de puțin în ultimele 6 luni, dar asta contează mai puțin. Dânsul nu a înțeles un singur lucru de bază. Ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul acesta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

(…) Domnul Tătaru a fost în fiecare săptămână în vizite de lucru prin țară. Domnul ministru nu trebuie să meargă la vizite de lucru ca să vadă cum se rezolvă situația la spitalul X sau Y, ci trebuie să pună îmn funcțiune un mecanism administrativ, care să poată să ducă la rezolvarea acestor probleme, iar lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a declarat Rafila la Digi 24.

Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru dar și rapoartele GCS

Alexandru Rafila crede că cifrele comunicate de Guvern cu privire la pandemie nu sunt corecte.

„Dacă eu am un oraș cu 2 milioane de locuitori, a 10-a parte din populația României, peste 30% din cazuri concentrate în București este undeva o problemă, pentru că acest lucru nu se poate întâmpla din punct de vedere statistic, nu se potrivește.

Mai mult, faptul că am ajuns la limită, la secțiile de terapie intensivă și am ajuns la capacitatea de 1.299 de paturi, ocupată de multe săptămâni și sunt persoane care nu ajung la terapie intensivă și vă spun cu perfectă cunoștință de cauză acest lucru, mie-mi pune niște întrebări”, a adăugat Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *