Porcsalmi Balint a anunţat, vineri, că va renunţa la mandatul de preşedinte executiv al UDMR, după finalizarea negocierilor de formare a noului Guvern.

„Suntem după doi ani dificili şi patru alegeri reuşite pentru UDMR. Sunt recunoscător colegilor mei şi voluntarilor noştri cu care am luptat împreună. În 2017 am fost ales preşedinte executiv al UDMR pentru doi ani, iar, după alegerile europarlamentare, mi-am continuat mandatul la cererea preşedintelui Uniunii. Atunci am stabilit ca, după alegerile parlamentare din 2020, să îmi închei această activitate”, a scris Porcsalmi Balint, pe Facebook.

Porcsalmi Balint a amintit că, pe lângă atribuţiile executive, a coordonat campaniile electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2019 şi pentru cele locale şi parlamentare din acest an.

„Pe 6 decembrie misiunea mea s-a încheiat: la finalul negocierilor de formare a noului Guvern voi renunţa la mandatul de preşedinte executiv al UDMR. Mulţumesc Uniunii pentru încredere şi oportunitate. Sunt mândru de colegii mei şi de rezultatele obţinute împreună. Mult succes, UDMR!”, a transmis Porcsalmi Balint.

Președintele UDMR: Am avut o discuție informală

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune într-un mesaj pe Facebook că a participat joi dimineață la o discuție informală în prezența președintelui Klaus Iohannis, cu liderii PNL și USR PLUS, Ludovic Orban, Dan Barna și Dragoș Tudorache. Discuțiile oficiale începe sâmbătă.

„Astăzi dimineață, în prezența președintelui statului am avut o discuție informală cu președinții PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, respectiv cu președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniția discuțiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Discuția cu președintele a avut loc înainte ca acesta să plece din țară pentru două zile. Joi și vineri Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *