Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că există o majoritate parlamentară certă și în Senat și în Camera Deputaților, iar Coaliția va deține ambele poziții pentru că “așa este normal”, a declarat joi p

Ludovic Orban a subliniat că “nu există niciun risc” ca să ajungă la PSD conducerea camerelor parlamentare.

“Gândiți-vă că președinția Senatului și președinția Camerei Deputaților sunt extrem de importante în procedurile parlamentare iar Guvernul va avea nevoie de adoptarea proiectelor de lege pe care le va trimite spre dezbaterea Parlamentului”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a negat că ar fi fost discuții ca șefia Senatului să fie deținută de USR: “Nu s-a discutat nimic, nici despre portofolii, nici despre împărțirea funcțiilor. Există doar acordul de a forma o majoritate parlamentară de centru dreapta care să formeze Guvernul”.

Negocierile privind existența unei majorități parlamentare vor începe sâmbătă, a spus Orban.

“Am hotărât ca negocierile să demareze sâmbătă dimineață. Vom negocia pe mai multe paliere programul de guvernare. Va fi o echipa care va negocia programul, echipa politică care va negocia chestiunile politice, structura Guvernului , pozițiile și care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, o să existe o negociere și la nivelul Parlamentului, privitoare la Comisii parlamentare, reprezentarea în birourile politice și o strategie comună de manifestare a acestei majorități parlamentare”, a adăugat fostul premier Ludovic Orban.

Ce spune Ludovic Orban despre posibilitatea de a fi propus din nou premier

Întrebat dacă mai poate fi propus premier, Orban a răspuns: „În aceste condiţii am spus foarte clar: mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie”.

„Suntem într-o perioadă în care PNL are nevoie de unitate, de stabilitate, de coerenţă în acţiune. Ne concentrăm pe ceea ce este important pentru România: o majoritate parlamentară care să ducă la o formulă de Guvern, care să aibă un program foarte serios care să-şi permită dezvoltarea României”, a spus preşedintele PNL.

Leave a comment

Lasă un răspuns