Ambasadorul SUA crede că s-au făcut reforme în reinstaurarea statului de drept în România, iar corupția endemică a dispărut, la fel ca și baronii roșii. Adrian Zuckerman a lăudat Guvernul Orban pentru progresele făcute în această direcție, în mesajul transmis de Ziua Națională a României.

Ambasadorul SUA a mai spus că, în România modernă, „corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul”.

„Guvernul Orban a aplicat reforme pentru a restaura statul de drept – afectat de guvernul anterior – şi pentru a ‘smulge’ din rădăcini corupţia. Corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul în România modernă”, a declarat Adrian Zuckerman.

Zuckerman a precizat că „Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european”.

Nu e prima dată când diplomatul face referiri la „baronii roșii”. În octombrie, a folosit această expresie comentând rezultatele alegerilor locale din luna precedentă, câștigate de PNL:

„Poporul român continuă să se elibereze din cătuşele moştenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanţă între naţiune şi „baronii-tâlhari” roşii care au manipulat legea pentru a-şi umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleşi să îl deservească”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *