Image default
Actualitate

Ana Ciceală a fost executată „scurt şi brutal” când a pierdut postul de candidat la sectorul 3. Dezvăluirile deputatului USR Tudor Benga

Ana Ciceală a fost executată „scurt şi brutal” de către liderul USR Dan Barna, consideră deputatul USR Tudor Benga. Rupturile și controversele din partid se adâncesc pe zi ce trece, în apropierea alegerilor locale, a spus Benga, care este candidat la președinția CJ Brașov. Urmează să fie executat și Emanuel Stoica, președintele filialei Diaspora, crede deputatul Benga.

Alianța politică cu PNL și PLUS înainte de alegerile locale din 27 septembrie ascunde multe lupte interne, a dezvăluit Tudor Benga printr-o postare pe Facebook.

„Poza aia cu Nicușor, Barna, Orban și Tudorache, poza care a făcut tura interneților sâmbătă seara, îmi dă așa un mix de sentimente că mi-a luat trei zile să găsesc cuvintele potrivite. N-am tăcut niciodată în momentele cheie ale USR-ului și n-o să tac nici acuma. Fiindcă în spatele pozei ăleia sunt multe alte povești care vor trebui spuse mai devreme sau mai târziu.

Să nu mă înțelegeți greșit: Nicușor merită absolut tot sprijinul pe care îl poate primi. Iar dacă pentru ca Nicușor să câștige Primăria poza aia era necesară, atunci poza aia trebuia făcută și cu asta basta. Este de fapt dovada vie a forței și rezilienței extraordinare a lui Nicușor faptul că adversari care au robotit ani de zile pentru a-i lua partidul și a-l scoate din joc să fie nevoiți să se alinieze în spatele candidaturii lui și să zâmbească la cameră” și-a început argumentația deputatul USR.

Este de dorit ca Nicușor Dan să ajungă primar al Bucureștiului, pentru o reașezare a balanței puterii, consideră Tudor Benga.

„Nicușor primar general al Bucureștiului ar fi cea mai mare breșă în establishment-ul de putere din țara asta de la parlamentarele din 2016 încoace. Și și pe aceea tot el a produs-o. Însă la breșa de atunci a contribuit masiv și Cioloș. Ce a urmat a fost un joc în care niște băieți deștepți au instrumentalizat cât se poate de machiavelic un conflict intre acești doi oameni pentru a pune mâna ei pe putere. Dar despre asta mai multe altă dată, că altceva e ce voiam să subliniez acum”.

Potrivit cotidianului România Liberă, PNL și alianța USR – PLUS și-au împărțit, sâmbătă, funcțiile de candidați în Capitală, iar funcția de candidat la Sectorul 3 a revenit PNL, astfel că Ana Ciceală și-a pierdut dreptul de a candida.

Din partea PNL, pentru funcția de primar al Sectorului 3 va candida Adrian Moraru, acesta urmând a fi susținut în campania electorală și de alianța USR – PLUS.

Deputatul USR a dezvăluit ce a stat în spatele înlăturării Anei Ciceală.

„Ana Ciceala a fost ca de obicei elegantă. Însă să fim cât se poate de limpezi: Ana Ciceala nu a fost sacrificată pe altarul unei înțelegeri care nu s-ar fi realizat altfel. Ana Ciceala a fost executată scurt și brutal de leadershipul propriului ei partid fiindcă nu făcea parte din tabăra potrivită. Așa cum și mâine, sau in una două săptămâni cel târziu, va fi executat și Emanuel Stoica, președintele filialei Diaspora, tot fiindcă nu face parte din tabăra potrivită. Așa cum au mai tot fost și vor mai tot fi executați oameni care au contribuit masiv la creșterea și dezvoltarea organizației de pe la începuturi”, este prognoza lui Benga.

Politicianul îi îndeamnă pe colegii de partid să fie vigilenţi în ceea ce priveşte viaţa internă a organizaţiilor din care fac parte: “Și vă spun toate lucrurile astea pentru nimic mai mult decât ca să rămână spuse. Mi-am promis mie când am intrat in politică acum 4 ani că dacă mă va prinde ziua în care să tac din gură în momente de cotitură doar ca să-mi fie mie bine atunci va fi vremea să îmi fac bagajele și să mă retrag din sportul ăsta. Am renunțat să vă mai bat la cap să fiți atenți la viața internă a organizațiilor politice deși continui să cred că e absolut vital. Iar covid-ul ne-a dat oricum viața peste cap tuturor așa că mi-ar fi și rușine să vă mai cer și asta. Dar na, covid necovid, anumite lucruri e bine să rămână pe stenogramă, ca să folosesc una din stereotipiile verbale ale Parlamentului. Iar schimbarea e un proces mult, mult mai lung, mai sinuos și mai încet decat au sperat chiar și optimiști aparent incurabili precum subsemnatul. Seară bună tuturor și aveți grijă de voi și toți ai voștri!”

Related posts

Pensiile speciale au fost desființate. “Am asistat astăzi în Parlamentul României la un cocktail dulce-amar” spune Dan Barna

Constantinescu Gabriel

Dan Barna, ode pentru USR-PLUS: „Suntem partenerul care nu a generat conflicte”

Andrada Ionescu

Stelian Bogdan Ene

George Dumitrescu

Leave a Comment