Atentatul în care a murit Daria Dughina este condamnat de SUA
Atentatul în care a murit Daria Dughina este condamnat de SUA

Atentatul în care a murit Daria Dughina este condamnat de SUA. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că SUA respinge orice atac asupra civililor, incluziv acesta, în care și-a pierdut viața fiica propagandistului de la Kremlin.

Statele Unite au condamnat luni atentatul cu bombă în care Daria Dughina, fiica lui Alexander Dughin, a murit și au subliniat că Ucraina a negat responsabilitatea, transmite B1TV.

Condamnăm atacurile împotriva civililor, fie la Kiev, la Bucha, la Harkov, la Kramatorsk, la Mariupol sau la Moscova. Acest principiu se aplică în întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-o conferință de presă.

Price a spus că rușii vor „investiga” ce s-a întâmplat și, întrebat despre acuzațiile făcute de Moscova împotriva serviciilor secrete ucrainene, a spus doar că „Ucraina a negat participarea”.

Oficiali ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) au declarat luni că atacul asupra fiicei ultranaționalistului Alexandr Dughin „a fost pregătit și executat de serviciile speciale ucrainene”.

Potrivit notei oficiale, atacul terorist ar fi fost comis de un cetățean ucrainean, identificat ca fiind Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani.

Ucraina a negat orice legătură cu atacul cu o zi înainte și a făcut-o din nou luni, după noile acuzații rusești.

Propaganda rusă creează din nou lumi fictive și a numit acum o femeie ucraineană și fiica ei de 12 ani ca fiind vinovate de atacul mașinii lui Dughina”, a scris consilierul prezidențial ucrainean Mikhaylo Podoliak pe Twitter.

Daria Dughina a murit sâmbăta trecută, când o bombă a explodat sub mașina Toyota pe care o conducea pe o autostradă de la marginea Moscovei. Ea venea de la un festival unde fusese alături de tatăl său, considerat unul dintre ideologii Kremlinului. Mașina era a tatălui ei, dar acesta alesese un alt vehicul, în ultimul moment.

Cine s-ar afla în spatele atentatului de la Moscova

Un fost membru al Dumei, care a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin, a susținut că partizanii ruși ar fi fost în spatele atentatului în urma căruia fiica unuia dintre aliații politici apropiați ai lui Vladimir Putin și-a pierdut viața la periferia Moscovei, potrivit The Guardian.

Aflat la Kiev, Ilya Ponomarev a susținut că explozia de sâmbătă seara a fost opera Armatei Naționale Republicane, despre care a susținut că este un grup clandestin care lucrează în interiorul Rusiei, dedicat răsturnării regimului Putin.

Propagandiștii ruși au dat vina pe Ucraina pentru atac, o afirmație pe care o neagă cu fermitate Kievul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *