Primarul Alexe Iordan a fost demis în urma unui referendum în Tulcea
Primarul Alexe Iordan a fost demis în urma unui referendum în Tulcea

Primarul Alexe Iordan a fost demis în urma unui referendum. Locuitorii comunei IC Brătianu din Tulcea au votat pentru destituirea edilului, într-un procent covârșitor.

Primarul PNL al comunei tulcene IC Brătianu, Alexe Iordan, a fost demis de cetățeni la referendumul de duminică, din comuna tulceană I.C Brătianu, unde prezenţa a fost de 35,46%. Din cei 327 de votanţi, 300 au votat pentru demiterea primarului Alexe Iordan, 16 au votat împotriva demiterii, iar 11 voturi au fost nule, relatează B1TV.

În urma acestui rezultat, Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală I.C. Brătianu a dispus validarea referendumului local, constatând că Alexe Iordan a fost demis din această funcţie.

El se afla la al doilea mandat de primar al comunei I.C.Brătianu, din partea PNL.

Iniţiativa referendumului a aparţinut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C. Brătianu, dar şi unor consilieri locali, printre care şi fostul primar de Viorel Chiriţă.

„Ce să vă zic, noi în acte am trecut 28 de probleme principale, dar ele sunt peste 100. Domnul primar Iordan Alexe e ales din 2016. De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el. Are deja 100 de hectare de pământ strâns. De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat. În ianuarie anul acesta ar fi trebuit să facă recepţia unui sistem de eficientizare a iluminatului, practic doar a înlocuit nişte lămpi de pe stâlpii din centrul comunei cu unele mai econome, pe un proiect de 400 mii lei… Dar baza sportivă e abandonată, canalizarea la fel…”, spunea fostul primar Chiriţă la Radio Delta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *