Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia a demarat procedura pentru reabilitarea Grădinii de Vară „Farul”. Proiectul finanțat din fonduri nerambursabile se ridică la peste 2 milioane de euro. Proiectul constă în realizarea unor ample lucrări de reabilitare a spațiului cultural, care va fi redat publicului pentru evenimentele în aer liber.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări asupra corpurilor: C1- Casierie, C2- Clădire proiector, C3- Grupuri sanitare și C4- Vestiar. Casieria va fi demolată și va fi reconstruită conform soluțiilor arhitecturale. Pentru clădirea proiector se vor realiza lucrări de intervenții privind refacerea finisajelor, repararea fisurilor, refacerea termoizolației clădirii, refacerea trotuarelor și refacerea finisajelor interioare. Pentru gurpurile sanitare se va realiza o extindere a corpului de cladire. Pentru vestiar se va desface structura clădirii și se va realiza o nouă construcție.

Lucrările vizează scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor, care vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv locuri speciale pentru persoane cu dizabilități realizate cât mai aproape de zona de acces. Pe amplasamentul locației, se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural–educaționale și se va realiza un sistem de iluminat ambiental. Pe taluzurile gradenelor se vor amenaja spații verzi cu alei circulabile, având rol de ”gradină botanică în spațiu deschis”. De asemenea, se propune echiparea completă a scenei cu un sistem audio performant.

Valoarea totală a investiției este de 11,2 milioane de lei, cu TVA, adică 2,3 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *